Як очистити сковороду від нагару всередині і зовні: копійчаний засіб
З часом на поверхні сковорідки може з’являтися нагар як всередині, так і ззовні, що не тільки псує вигляд, але й може впливати на смак їжі. Нагар може накопичуватися через залишки жиру, спецій чи просто через регулярне використання при високих температурах. Однак не варто переживати — є кілька ефективних способів, як очистити сковороду та повернути їй чистоту.
Як відмити пригорілу сковорідку, - пише Уніан.
Як відмити сковорідку від пригорілого жиру
Один з найпростіших способів очищення сковорідки - з використанням народних методів. Миємо сковорідку звичайним засобом, насухо витираємо, а потім натираємо її лимонним соком. Він здатний прибрати нагар, не пошкодивши покриття.
Якщо немає лимона, можна взяти лимонну кислоту. Досить 1 столової ложки на 200 мл води. Цією рідиною потрібно обробити посуд. Якщо ж він дуже брудний, то можна замочити сковорідку в цьому розчині на кілька годин. Потім потрібно вимити з миючим засобом. Соду для миття посуду з покриттям можна використовувати тільки в деяких випадках - наприклад, щоб прокип'ятити з нею посуд. Технологія проста:
- сковорідку заповнюємо водою і доводимо до кипіння;
- всипаємо 3 ст. л. білого порошку і 100 мл канцелярського клею;
- кип'ятимо суміш не менше години.
В кінці досить буде просто вимити посуд, але ні в якому разі не терти содою - пошкодите покриття.
Як очистити пригорілу каструлю з нержавійки всередині
В цьому випадку наші руки розв'язані і ми можемо прокип'ятити посуд, використовуючи пральний порошок і рослинне масло. Беремо металевий таз з водою або найбільшу каструлю, додаємо 2-3 ст.л. масла і трохи порошку. Потім поміщаємо туди наш брудний посуд. Коли розчин закипить, дістаємо каструлю або сковорідку і домиваємо її під проточною водою. Але такий варіант підходить тільки для кухонного начиння без антипригарного покриття.
Читайте також:
- Як очистити плиту від застарілого жиру і нагару: 5 перевірених народних засобів
- Душова кабіна засяє, як нова: водовідштовхувальний засіб з підручних інгредієнтів
- Секрет успішного пророщування: які культури потребують світла, а які темряви