Як підготувати розсаду до висадки у відкритий ґрунт: приживеться без проблем

Як підготувати розсаду до висадки у відкритий ґрунт: приживеться без проблем

Вирощування овочевих культур на аматорському або професійному рівні — важка праця, що переростає в захопливий заняття. Розсаду можна виростити самостійно або купити її, але ґрунт доведеться готувати до висадки самостійно. Щоб уникнути хвороби рослин, потрібно вивчити, як підготувати розсаду до висадки в ґрунт. 

Про це розповідають у телеграм-каналі Сад і город.

Щоб рослини добре прижилися та швидко адаптувалися до нових умов, дотримуйтесь 4 простих правил.

1. Відбраковування слабкої розсади

  •  Видаліть хворі, слабкі або деформовані сіянці – вони не дадуть гарного врожаю.
  •  Якісна розсада повинна мати:
  •  Присадкуватий вигляд
  •  Короткі міжвузля
  •  Добре розвинені корені
  •  7-10 листків (томати), 4-5 (перці, баклажани), 3-4 (огірки, кабачки).

2.  Загартування сіянців

  •  Починайте загартовувати рослини за 10-14 днів до висадки.
  •  Виносьте на балкон або вулицю при +10 °С, починаючи з 2-3 годин.
  •  Поступово збільшуйте час перебування до 9 годин.
  •  За 3 дні до висадки залишайте на відкритому повітрі постійно (накривайте на ніч плівкою).

3.  Підживлення перед пересадкою

  •  За 10-12 днів до висадки полийте розсаду розчином суперфосфату (5 ст. л. на 10 л води) та додайте сульфат калію (2 ст. л.).

4. Підготовка ґрунтової грудки

  •  За 2-3 дні до перевезення припиніть полив – це зробить розсаду менш крихкою. За 6 годин до висадки добре зволожте землю навколо коріння.

Дотримуйтесь цих порад – і ваша розсада приживеться без проблем!

Читайте також: 

Можливо зацікавить