Як правильно доглядати за бруківкою? Поради від Le Bruk

Як правильно доглядати за бруківкою? Поради від Le Bruk

Гарний вигляд бруківки та облаштованого нею двору чи доріжок протягом багатьох років залежить від трьох факторів. Це - якість самої плитки, виконаних робіт із вкладання та правильний догляд.

Спеціалісти луцької компанії Le Bruk, яка виготовляє бруківку, розповіли про обов’язкові правила, виконання яких гарантує охайний і привабливий вигляд на тривалий час.

1. Контроль навантажень. Кожен вид бруківки має свої характеристики, у тому числі - щодо рекомендованої ваги, яку витримує. Якщо бруківка призначена лише для пішохідних зон, а на неї регулярно заїжджати автівкою - плитка деформується і потріскається.

2. Не використовувати при очищенні хімічні засоби, які не призначені саме для бруківки. Така “хімія” може пошкодити поверхню бруківки, знебарвити її, зробити тьмяною і непривабливою. А повернути матеріалу колишній вигляд вже не вдасться.

3. Не використовувати при очищенні від снігу та ожеледі взимку гострі і важкі предмети. Чистити найкраще такими інструментами як шпатель, скребок, лопатка, шліфувальний апарат.

4. Раз на пів року проводити чистку плитки. Найкраще це робити в весняну пору року, коли сніг уже розтанув і можна ретельно промити шви і саму плитку. Через шість місяців необхідно провести ще одне комплексне обслуговування, щоб додати матеріалу естетично красивий зовнішній вигляд. Чистка буває сухою (від сміття, пилу або бруду) та вологою.

5. При вологому очищенні не використовуйте апарати з дуже сильною подачею води. Це може привести до тріщин на поверхні бруківки і навіть до її деформації.

6. Час від часу посипати піском шви між бруківкою і замінювати пошкоджені плитки. Тоді уся вимощена територія буде залишатися рівною.

7. Якщо бруківка розташовується біля басейну, то влітку потрібно обробляти її водовідштовхувальним засобом. Це значно зменшить ризик того, що бруківка буде вбирати зайву вологу і, відповідно, ставати менш міцною.

8. На новій бруківці часто з’являються висоли. Солі виходять із кріплень та утворюють білі плями. Це нормально, коли висоли проступають відразу після вкладання. Проте з часом така ж ситуація може виникнути через неналежний догляд. Для того, щоб уникнути такої проблеми, найкраще наносити на бруківку гідрофобний розчин.

9. Не можна допускати, аби на бруківку потрапили крихти цементу. Від нього залишаються плями, які неможливо змити.

Це лише декілька основних порад, як правильно доглядати за бруківкою. Більше інформації вам нададуть спеціалісти компанії Le Bruk при виборі конкретної бруківки. Адже кожен вид бруківки - індивідуальний і потребує особливого догляду.

До слова, Le Bruk має - 9 видів бруківки: від класичної плитки до найновіших зразків безшовної та широкоформатної, і усі вони можуть мати унікальний відтінок на ваше замовлення.

Хочете замовити бруківку Le Bruk?

Телефон: 067 334 11 12

Cайт - https://lebruk.com/

Facebook - https://www.facebook.com/brukivkalebruk

Instagram - https://instagram.com/lebruk.lutsk

 

Можливо зацікавить