Як правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендації

Вікна від WINTERA

При виборі вікон для будинку або квартири важливо звертати увагу на якість, надійність та енергоефективність конструкцій. Луцька компанія WINTERA відома своїми високоякісними вікнами, які відповідають найвищим стандартам безпеки. 

WINTERA — це українська компанія з 15-річним досвідом роботи у виробництві вікон. Понад 300 авторизованих партнерів у 7 областях на заході України представляють їхню продукцію, а з 2016 року компанія почала здійснювати поставки вікон в Швейцарію, Грузію, Чехію, Францію та Німеччину. 

В 2015 році вікна та склопакети цієї компанії першими з українських віконних конструкцій пройшли випробування у Німеччині, у лабораторії інституту IFT ROSENHEIM, що забезпечує продукції загальноєвропейське визнання.

Як правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендаціїЯк правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендації

Вся продукція виготовляється на високотехнологічному обладнанні провідних європейських концернів, у компанії є два власних виробництва по виготовленню склопакетів та аркових виробів. А вже у 2023 році WINTERA відкрила виробництво і алюмінієвих конструкцій.

Компанія співпрацює з потужними німецькими компаніями REHAU та WINKHAUS і є офіційним партнером REHAU в Україні.

«Ми провели певний ребрендинг, перейшли в сім'ю REHAU . Це досить потужний концерн, вони не дають зіпсувати торгову марку, своє ім'я. Вони контролюють усі виробничі процеси, так само як це робить інститут  ROSENHEIM,  в нас як виробника немає такої спокуси робити неякісну продукцію, вони просто-напросто не дадуть цього зробити.

Ці компанії не дозволять халатне відношення до виробництва продукції та можуть заборонити роботу з їхніми профілями», - зазначає керівник комерційного відділу компанії WINTERA Дмитро Миронов.

Як правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендації

Дмитро Миронов акцентував, що під час незалежного опитування WINTERA свого часу посіла перше місце серед споживачів по ступеню довіри.

Журналісти ВСН поцікавилися у Дмитра Миронова, як же обрати якісні вікна і на що в першу чергу потрібно звертати увагу покупцю. За його словами, вікна відносяться до більш глобальних покупок, це свого роду інвестиція. 

«До прикладу, купив дешеві шкарпетки, побачив, що вони неякісні і викинув, чи купив дешеву ковбасу, вона не смачна - віддав її собачці на вулиці і зробив висновок, що більше таку не купуватимеш.

З вікнами так не вийде: зробив ремонт, поробив відкоси, побачив, що обрані вікна неякісні, але, звичайно, вже переробляти ремонт ніхто не буде. Тому з самого початку потрібно вибирати якісну продукцію», - зазначив Дмитро Миронов.

Як правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендаціїЯк правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендації

За словами пана Дмитра, увагу потрібно звертати на якість матеріалів, з яких виготовляють вікна. Вікна від компанії WINTERA виготовляються з високоякісних матеріалів, таких як пластик та алюміній, що забезпечує довговічність та надійність конструкцій.

Також потрібно зважати на енергоефективність: обирати вікна, які мають високу теплоізоляцію та герметичність, що дозволяє знижувати витрати на опалення та створювати комфортні умови в приміщенні.

Як правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендаціїЯк правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендаціїЯк правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендаціїЯк правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендації

Як розповів Дмитро Миронов, не останню роль при виборі вікон відіграє бренд. Якщо продавець-консультант вам намагається продати невідому продукцію, то не полінуйтеся пошукати інформацію та відгуки про неї в інтернеті.

«Що стосується продажу вікон, то є такі продавці, які переконують купувати товари невідомо яких брендів, переконуючи їх у тому,  що таким чином вони не будуть переплачувати за популярну марку.

Якщо вам намагаються розповісти, що тут теж Німеччина, просто менш популярний бренд, не полінуйтеся і пошукайте інформацію про нього в інтернеті. З'ясуйте справжню країну походження, адже переконують, що це німецьке, а насправді виробник може бути, наприклад, Туреччина. 

Те саме стосується і фурнітури: пропонують вам якийсь невідомий бренд, дізнайтеся його точну назву і пошукайте інформацію в інтернеті. Це, звісно, не є запорукою того, що ви за дві хвилини дізнаєтеся повну інформацію про того чи іншого виробника, адже в інтернеті так само дуже багато міфів, купа диванних експертів, які дають якісь непотрібні поради.

Тому для купівлі вікон потрібно звертатися у правильне місце, вивчити інформацію про ринок, дізнатися інформацію про того чи іншого виробника і чи варто йому довіряти», - радить фахівець.

Як правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендаціїЯк правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендаціїЯк правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендаціїЯк правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендації

У компанії  WINTERA в першу чергу запитують про потреби: куди саме потрібно ставити вікна: до прикладу, вікно для кухні і вікно для спальні - різні і мають мати певний набір функціоналу. 

«Є вікна для житлових приміщень, для нежитлових приміщень. У когось сонячна сторона, у когось – ні, у когось вимоги щодо безпеки - це все потрібно враховувати. Як вікна вибирають у Європі? Вони відштовхуються від загального показника: є коефіцієнт опору стіни, опору підлоги, даху. Якщо у мене стіна холодна, то для чого мені туди ставити надто тепле вікно.

Тобто вікно має відповідати тому значенню, якому відповідає стіна і навпаки. Якщо в мене буде хороша стіна і погане вікно, то в мене найбільші втрати тепла будуть саме через вікно», - зауважив Дмитро Миронов.

Також він розповів про стандарти щодо вікон, які є в Україні. 

«Якщо ми будемо відштовхуватися від чинного законодавства, а саме від норм ДБН (державні будівельні норми, - ред.) - це свого роду державний стандарт якості, який змушує усіх забудовників будувати споруди по певних критеріях, так от у ДБН у нас прописаний коефіцієнт 0,90. Що це означає? Що ми його можемо набути з певним профілем і певним склопакетом. 

На сьогодні - це профільна система 70 мм і склопакет не менше 40 мм, з двокамерним склопакетом, клас яких має бути енергозберігаючим - зовнішніми і внутрішнім. Склопакет має бути заповнений аргоном. Лише за цих умов ми можемо набути цього коефіцієнту. Якщо це приватне будівництво, то людина може прагнути до більшої якості, і є можливості досягати більших значень», - пояснив керівник комерційного відділу компанії WINTERA.

За його словами, при виборі вікон, краще зупинятися на продукції, випущеній під відомими брендами, адже часто це говорить про якість.

«Кажуть, що немає змісту переплачувати за бренд. Такий бренд як REHAU на ринку України уже 25-30 років. В разі чого, у людини є до кого звернутися. Якщо ми візьмемо профіль невідомої фірми, який відпрацював 5 років і в Україні більше не представлений, що тоді потім робити. 

Так само і фурнітура, є дуже багато фурнітури від виробників, які в Україні більше не представлені. Люди бігають, шукають якісь запчастини, а їх вже в Україні фізично немає. Певний бренд - це відповідна репутація. Вони прийшли на ринок України не на кілька днів, не на рік, вони зацікавлені у своїй репутації і не будуть робити що-небудь. Вони слідкують за певними трендами, розробляють нові профільні системи, слідкують і регламентують рецептуру складу того пластику. Вони є першопрохідцями, з яких потім менш відомі компанії намагаються щось копіювати. 

Крім того, європейські виробники додають у пластик антистатики для того, щоб це вікно не притягувало пил і бруд з вулиці. Ви можете звернути увагу, що багато які вікна уже втратили свій колір, стали сірими, майже чорними і вони не відмиваються», - пояснив спеціаліст.

Отож обираючи вікна від компанії WINTERA, покупець може бути впевнений у якості та надійності продукції. Завдяки високим стандартам виробництва та увазі до деталей, вікна від WINTERA стануть надійним та естетичним рішенням для будь-якого житла. 

Ознайомитися із асортиментом, перевагами та пропозиціями компанії WINTERA можна на сайті.

Адреса салону: м. Луцьк, вул. Конякіна, 16а.

Як правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендаціїЯк правильно обирати якісні вікна: поради та рекомендації

Читайте також:

Можливо зацікавить