Як правильно зберігати зелень у холодильнику, щоб вона не в’яла

Як правильно зберігати зелень у холодильнику, щоб вона не в’яла

Зелень — джерело вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Проте вже за кілька днів неправильного зберігання вона втрачає свою свіжість, в'яне і втрачає частину корисних речовин. Щоб цього уникнути, варто знати кілька простих, але ефективних способів зберігання зелені в холодильнику.

Як зберегти зелень у холодильнику, - розповідає ТСН.

  • Можна зберігати трави на нижній полиці холодильника. Трави з ніжною структурою рекомендується додатково загорнути у вологу серветку. Для зберігання зелені важливо підібрати правильну температуру. Оптимальний показник для будь-якої зелені – 0℃. За такої температури вона може лежати в холодильнику 2 тижні. Довше не рекомендується тримати зелень в холодильнику через те, що вона буде втрачати корисні властивості.
  • Можна зберігати зелень в холодильнику у вакуумному контейнері із якісного пластику. Перед тим, як закласти туди зелень, контейнер обов'язково треба вимити та висушити.
  • Добре зберігається зелень в холодильнику, якщо помістити її у звичайну скляну банку з герметично закритою кришкою. Важливо перед цим уважно переглянути всі трави, щоб до банки не потрапило пошкоджене листя і коріння через те, що  вони можуть загнивати.
  • Можна загорнути зелень перед тим як класти до холодильника у паперові рушники.Зберігаючи зелень в поліетиленовому пакеті в холодильнику, треба простежити, щоб пакет був щільно зав'язаний і всередину не потрапляв кисень.

Як зберігати зелень в морозильній камері

В морозильну камеру зелень кладуть, коли хочуть зберегти її на довший час, найчастіше — на зиму. Таким чином можна зберігати кінзу, петрушку, кріп, естрагон, селеру, зелену цибулю, шпинат, щавель. Перед тим, як покласти в камеру зелень, її потрібно добре промити під проточною водою, а потім висушити, промокнувши паперовим рушником. Кожний вид зелені загорнути окремо в поліетиленовий пакет або плівку, попередньо випустивши зайве повітря, та покласти на полицю в камеру.

Якщо планується використовувати зелень у супах, салатах, перед заморожуванням її можна подрібнити. Після сортування, ретельного очищення, миття, просушування поріжте чи порубайте зелень ножем або спеціальними  ножицями. Розфасуйте зелень пропорційно в невеликі харчові контейнери чи пакети. Зелень, призначену для супів, можна заморозити у формах для льоду. Заповніть кожен відсік форми на 2/3 зеленню, потім залийте вміст водою і відправте на заморожування. 

Читайте також:

Можливо зацікавить