Як зробити кислі мандарини солодкими: топ-4 лайфхаки
Навіть свіжі й гарні на вигляд мандарини іноді виявляються кислими, але є прості домашні способи зробити їх солодкими всього за кілька хвилин.
Про це пише Уніан.
Чому мандарини кислі
Мандарини можуть бути кислими з кількох причин:
- вони не встигли дозріти;
- їх неправильно зберігали (у занадто холодних умовах);
- під час росту їм не вистачило сонця і поживних речовин.
Також кислота в мандаринах може бути й особливістю сорту. В останньому випадку з цією кислинкою навряд чи вийде що-небудь зробити, але в перших трьох ситуацію можна виправити.
Як зробити кислі мандарини солодкими - лайфхак
Отже, ви довго і нудно вибирали, але все-таки купили кислі мандарини - що робити тепер? Є щонайменше три способи, як кислі мандарини зробити солодкими.
Прогріти в мікрохвильовці
На шкірці мандаринів потрібно зробити кілька надрізів, а потім фрукти помістити в мікрохвильовку і гріти їх протягом 30 секунд на максимальній потужності. Перекласти в миску з холодною водою на 1-2 хвилини. Мандарини стануть солодшими, але слід врахувати, що попри всю привабливість цього способу, такі фрукти довго лежати не будуть.
Зробити теплу ванну
Спосіб схожий на попередній, але більш щадний.
Потрібно замочити цілі мандарини в теплій (40-45°C) воді на 10-15 хвилин, а потім швидко перекласти їх у холодну, щоб зупинити процес "розігріву" шкірки і м'якоті. Але, як би дивно це не звучало, сам перепад температур не робить фрукт реально солодшим - він лише змиває восковий наліт і робить смак м'якшим, тому мандарини здаються солодшими.
Замочити в солоній воді
Якщо фрукти дуже кислі, зробіть невеликий надріз і замочіть їх на 10 хвилин у воді з чайною ложкою солі. Сіль зменшить кислотність.
І, нарешті, якщо у вас є час, то фрукти можна просто залишити дозрівати на підвіконні - так само, як банани або помідори. Через 2-3 дні мандарини стануть солодшими.
Читайте також:
- Скільки коштують фрукти на ринку у Луцьку?
- Солодка, але підступна: кому хурма корисна, а кому категорично не можна