Які земельні ділянки продають і здають в оренду у прикордонній громаді на Волині

Які земельні ділянки продають і здають в оренду у прикордонній громаді на Волині

Сім інвестиційних об’єктів загальною площею 14 га планують здавати в оренду та готові до продажу в Ратнівській громаді. Земельні ділянки можна використовували під туризм і рекреацію, виробництво і промисловість, житлове будівництво, користування надрами.

Про це повідомив начальник регіонального розвитку виконавчого комітету Ратнівської селищної ради Євген Савлук під час заходу, що відбувся у Луцьку в середу, 18 вересня.

«Ратнівська громада знаходиться за 30 кілометрів до державного кордону з Республікою Білорусь. До складу громади входить 24 населених пункти, колишній районний центр – селище Ратне. Площа становить 481 квадратний кілометр, населення – 22,5 тисячі осіб,і з них працездатного населення – близько 12 тисяч. ВПО в нас небагато, так як ми є прикордонною громадою, то в умовах війни існують загрози з боку кордону. Але наші землі багаті на природні ресурси», – розповів начальник відділу.

Які земельні ділянки продають і здають в оренду у прикордонній громаді на Волині

За словами Євгена Савлука, на території Ратнівської громади є 24,5 тисячі га земель сільськогосподарського призначення, які на сьогодні ще не в повному обсязі використовують. Вони не такі родючі, тому не надто популярні в аграрії, але підходять для вирощування кормових і технічних культур, для ягідництва та овочівництва. Землі водного фонду становлять 1,5 тисячі га, землі природоохоронного фонду – 2 тис. га, лісистість – понад 40%, площа земель лісогосподарського призначення – майже 19,5 тис. га. На території Ратнівської громади є шість озер природного походження, протікають дві річки.

«У власність або в оренду найближчим часом ми плануємо запропонувати земельну ділянку площею 4,09 га, що розташована у селі Броди на березі озера Радожич. Це наша перлина, де в спекотні літні дні відпочиває дуже багато людей. Поруч є мережі, до яких можна під'єднатися, – електропостачання, газопостачання, чудова транспортна розв'язка.

Проходить дорога обласного значення з асфальтобетонним покриттям, яку відремонтували у 2018 році. Земельну ділянку доцільно використовувати для розміщення відпочинкового комплексу, туристичної бази, готелю, кемпінгу, садиби, пляжного комплексу, інфраструктури для активного відпочинку на воді», – детально розповів про перший інвестиційний об’єкт Євген Петрович.

Які земельні ділянки продають і здають в оренду у прикордонній громаді на Волині

Друга земельна ділянка теж призначена для туризму і рекреації, адже знаходиться поблизу озера Радожич у с. Гірники. Площа земельної ділянки – 70 сотих, поруч є можливість під'єднання до мереж електропостачання, газопостачання. Земельна ділянка знаходиться у обабіч дороги місцевого значення з асфальтобетонним покриттям, призначена для будівництва комерційних об'єктів: відпочинкового комплексу, туристичної бази, садиби, закладу громадського харчування або закладу торгівлі. 

Які земельні ділянки продають і здають в оренду у прикордонній громаді на Волині

«Ще дві ділянки ми пропонуємо під виробництво або промисловість. Одна з них, площею 4 гектари, знаходиться за межами села Шменьки, де проходить дорога державного значення, що сполучає два селища – Ратне і Заболоття. Поруч є два населених пункти, в яких проживає 1200 осіб. Тобто робочої сили буде вистачати.

Земельна ділянка – це колишній господарський двір колишнього колгоспу, яка на сьогоднішній день пустує. Є можливість під'єднання до мереж газо- та електропостачання. Наступна земельна ділянка, площею 1,4 га, знаходиться за межами села Конище. Тут теж хороша транспортна розв'язка, неподалік – Ратне. Земельна ділянка віддалена від населених пунктів», – розповів начальник відділу.

Які земельні ділянки продають і здають в оренду у прикордонній громаді на ВолиніЯкі земельні ділянки продають і здають в оренду у прикордонній громаді на Волині

У центрі селища Ратне під будівництво багатоквартирного будинку виділили 1,8 га землі. Є можливість для під'єднання до мереж, поруч проходить центральна вулиця селища, яка співпадає з дорогою державного значення.

«Перша черга цієї земельної ділянки, скажімо так, вже була збудована. Квартири дуже швидко розкупили, тому є можливість продовжити будівництво багатоповерхівки», – зауважив Євген Петрович.

Які земельні ділянки продають і здають в оренду у прикордонній громаді на Волині

За межами с. Броди виділили земельні ділянки, площею 1,44 га і 56 сотих, що відносяться до сфери користування надрами. 

«У селі є озеро Мшани, в якому у 2018 році знайшли поклади сапропелю. Спеціально під це родовище були відведені дві земельні ділянки. Їх ми і пропонуємо для інвесторів, які отримують спеціальний дозвіл для добивання цих корисних копалин», – підсумував розмову Євген Савлук.

Які земельні ділянки продають і здають в оренду у прикордонній громаді на Волині

Читайте також:

Можливо зацікавить