Якими перевагами відрізняється електричний гриль-барбекю

Якими перевагами відрізняється електричний гриль-барбекю

Електричний гриль зручний для багатьох людей, у тому числі для тих, хто мешкає в квартирі або в невеликому будинку, в якому мало або зовсім немає території для гриля. У таких ситуаціях використання газового чи вугільного гриля може бути небезпечним, тому популярною альтернативою є електричний гриль-барбекю. Все, що потрібно – це близьке розташування до електричної розетки та бажання насолоджуватися стравами, приготованими на грилі.

Які переваги дає використання вугільних грилів

Використання струму дає багато вигод, що стосуються, зокрема, і електрогрилів. Їхня привабливість для споживача обумовлена ​​наступним:

  • в електропечах використовується мінімум олії - це ідеальна умова для приготування низькокалорійної та навіть дієтичної їжі;
  • швидке нагрівання жаровні за допомогою електричного струму скорочує час приготування. Електрогрилі мають велику продуктивність, в результаті чого обід з декількох різних страв на сім'ю з 3-4 осіб готується менше 1,5 годин;
  • електричні пристрої можна використовувати навіть у квартирах-студіях. Вони не коптять і не наповнюють приміщення запахом їжі, що готується;
  • невеликий розмір таких печей робить їх ідеальними для використання вдома та на дачі;
  • електричні грилі – найбільш багатофункціональні пристрої. З їх допомогою можна смажити, гасити, розігрівати, розморожувати та ін. Загалом електрогриль — це щось середнє між грилем та мікрохвильовою піччю.

Що потрібно знати про електрогриль перед покупкою

Електрогрилі підходять лише для міської квартири чи кухні у приватному будинку. Бувають кілька видів: портативні, настільні та великі (для професійних кухонь кафе, 12-15 порцій). Класичний варіант розрахований на 2-6 порцій. Працюють від звичайної розетки 220 Ст. Відмінний варіант у плані безпеки, оскільки відсутній відкритий вогонь, сажа та кіптява.

Якими перевагами відрізняється електричний гриль-барбекю

Ключова перевага електрогриля, порівняно зі звичним мангалом, - відсутність необхідності розводити відкритий вогонь. Цією технікою можна скористатися у всіх закритих приміщеннях, у тому числі житлових. Через компактні габарити та невелику вагу електрогриль легко захопити з собою за місто, в подорож. Смак приготовлених на електрогрилі страв нічим не поступається їжі з вогню, що є ще одним плюсом до перерахованих експлуатаційних зручностей.

Є дві моделі грилів – відкритий та закритий. У першому випадку кришки приладу немає, продукти просто укладаються на поверхню і нічим не притискаються. У закритій моделі кришка є - вона придавлює їжу, так що запікання відбувається швидше, а на стейку чи рибі формується хрумка скоринка. Існують також двосторонні моделі: у них приготування йде і відкритим, і закритим способом.

Якщо їжа готується вдома, краще вибрати закритий варіант: диму та запаху в цьому випадку менше, корпус зовні завжди залишається прохолодним, тому кухар не обпалиться. Користуватись цим побутовим приладом можуть навіть новачки. На односторонньому електрогрилі страва готується трохи довше, до того ж запахи не залишаються всередині, а розносяться повітрям. Такий варіант зручніше брати на дачу.

Середній час приготування на електричному грилі – лише 10-15 хвилин. Менше ніж за чверть години буде готово запечені овочі або чудовий стейк, причому на роботу буде витрачено мінімум сил.

При покупці важливо визначитися із виробником. На https://napoleongrills.com.ua/ можна знайти надійні та якісні електрогрилі від перевіреного бренду. Це справді чудове рішення для різних життєвих ситуацій. Покупка з інтернет-магазину дозволяє зробити вибір не поспішаючи та усвідомлено, оскільки кожна позиція супроводжується докладним описом.