«Якщо стане крута іномарка - продаємо дорого»: секрети волинських грибників
Волиняни, які мешкають у селах уздовж шосе, звикли виставляти при трасі зібраний домашній чи лісовий врожай на продаж. Зазвичай, зустріти таких продавців можна на узбіччях доріг з активним рухом
Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.
Пані Галина з села Положеви, що на Шаччині добре знається на грибах, бо ходила по них з молоду. Їде вліс і тепер у свої 72 на велосипеді.
«І ягоди, і гриби збираю. За грибами, то я б казала, не їв би, не пив би, а збирав би гриби. Люблю ходити в ліс по гриби», - каже волинянка.
Їздить жінка за грибами аж за річку Прип'ять. На двоколісному транспорті проїжджає кілометрів з 10 в одну сторону. Каже, там є щедрена гриби-посадка.
«Кожен грибник знає своє місце», - зазначає Галина.
На тихому полюванні жінка проводить весь день. У вересні, каже, грибів ще не так багато, але кошики два-три можна зібрати.
«Зараз після отого дощу буде тепла нічка і буде більше грибів», - ділиться жінка.
Зібраними грибами пані Галина торгує при дорозі. Приходить в обід і до вечора продає все
Зупиняються, каже, частіше старші люди, які знають, що робити з грибами.
Дорогою із Шацька на Луцьк журналісти побачили ще одного грибника – Сергія Самілича. Грибний сезон, каже чоловік, лише набирає обертів.
За пів дня Сергій продав майже всі гриби. У торгівлі в нього своя стратегія.
«Якщо стане крута іномарка, продаємо дорого. І якщо стане погана машина, продаємо вже по меншій ціні. Але так, в середньому, кілограм десь 150 гривень», - зазначає чоловік.
Зазначимо, на ринках за кілограм перших грибів просять від 100 до 200 гривень.
Читайте також:
- Подорож на Волинь з Дмитром Комаровим: село амазонок, дикий мед та дух давніх традицій
- Волинянка поділилася секретами вирощування справжніх лісових грибів
- «Насушив 27 кілограмів білих і назбирав 62 кілограми лисичок», - грибник з Волині поділився найкращими місцями для «тихого полювання»