Йому лише 18, а він уже проводить турне Україною: як відомий співак з Волині завоював серця слухачів

Йому лише 18, а він уже проводить турне Україною: як відомий співак з Волині завоював серця слухачів

18-річний виконавець зі Старої Вижівки Ярослав Карпук під псевдонімом Yaktak починав із переспівів композицій відомих виконавців, а тепер вже авторські пісні лунають на радіо і набирають мільйони переглядів у соцмережах. На своїх концертах він збирає гроші на ЗСУ, підтримує нову українську музику і хоче витіснити російських виконавців із вітчизняних чартів.

Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

Уперше про нього почули під час вокального шоу «Голос діти» 2019 року, де він увійшов до суперфіналу. Та по справжньому завоював серця слухачів Yaktak у тіктоці та ютубі. Зараз триває турне Україною. У столиці із своїм сольним концертом він уперше, одначе шанувальники бронювали квитки ще за місяць до початку концерту.

«Я його ще дивився на голосі, коли він тільки там починав. І коли я почув, що концерт у Києві місяць тому – одразу узяв квитки», – розповів шанувальник Руслан Кушнярюк.

Ярослав Карпук став зіркою соцмереж, коли опублікував свій перший переспів відомої «Гуцулки Ксені».

Мільйонні перегляди, зізнається співак, раптово на голову не впали – це були місяці роботи. 

«І ми не робили це заради того, щоб показати всім – от які ми кльові, а просто робили пісні, які нам подобаються і які би хотіли, щоб звучали в українській музиці і я радий, що люди підтримують і з нами качаються під них на коцертах», – каже співак, музикант Ярослав Карпук.

Yaktak є автором пісень: «Не мовчи», «Чекає вдома», «Ти така вродлива», «В пустій кімнаті» – усі їх співав разом із слухачами. У піснях поєднує поп, реп і рок.

Великому виступу у столиці передували десятки інших по Україні. Ярослав співав у західних регіонах країни, центральних і навіть міркує про виступи на сході. 270 тисяч гривень від турне виконавець передасть Силам спеціальних операцій. Прямо під час концерту проходить аукціон. Завершує ставкою у 20 000 гривень.

«А чому не допомогти Збройним Силам у такий тяжкий час. Типу, я і так доначу. А зараз є можливість ще отримати якийсь приємний подарунок на згадку. Чекаємо на перемогу!» – розповів переможець аукціону.

Після благодійного аукціону, на сцену вийшли запрошені зірки, з якими Yaktak раніше записав спільні пісні. Зокрема, Kola, разом з якою Ярослав випустив трек «Порічка». Пісня про зворушливе, ніжне кохання, де люди щасливі разом і радіють, як діти

Yaktak має амбітну ціль – витіснити російські пісні з українських музичних топ-чартів. Переконаний, що це йому вдасться.

«Слухайте хорошу українську музику та підтримуймо наших хлопців, бо ніхто крім нас їх не підтримає. Слава Україні!» – наголошує співак, музикант Ярослав Карпук.

Читайте також:

 

 

Можливо зацікавить