З перших днів вторгнення добровільно пішов воювати: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

З перших днів вторгнення добровільно пішов воювати: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Військовослужбовцю Збройних Сил України Миколі Кужелю просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Юлія Теслюк.

Кужель Микола Сергійович 23.12.1988 року народження - уродженець селища міського типу Володимирець, Рівненської області.

З перших днів повномасштабного вторгнення росіян в Україну, не зміг стояти осторонь, не вагаючись, добровольцем став на захист рідної землі. Миколу мобілізували 25 лютого 2022 року,на другий день повномасштабного вторгнення росіян в Україну місцевим терцентром.

У травні 2022 року зарахований до особового складу 14-ї ОМБр. Служив стрільцем-зенітником ракетного взводу 2-го стрілецького батальйону в/ч А 1008.Мав повагу серед побратимів, був щирим, компанійським, завжди приходив на допомогу. Був патріотом своєї Батьківщини, зразком незламності та міцності духу.

Вірний військовій присязі загинув 25 червня 2023 року під час ворожого обстрілу, виконуючи чергове бойове завдання щодо захисту незалежності України в районі населеного пункту Степова Новоселівка, Куп'янського району, Харківської області. Микола із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, своєму народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, Він віддав своє життя, не шкодуючи.

Герою назавжди залишиться 34 років. Добрий, чесний, справедливий, привітний, доброзичливий, ввічливий, життєрадісний, ніколи не відмовляв у допомозі – тільки таким назавжди запам’ятають Миколу всі, хто знав його особисто. Війна забрала сина у батьків, брата у сестер та братів, хорошого дядька у племінників, коханого, друга, бойового побратима, та ще одного відданого сина у неньки-України.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить