«За 2 хвилини на місці»: рятувальник про роботу під час атаки дрона на Луцьк

«За 2 хвилини на місці»: рятувальник про роботу під час атаки дрона на Луцьк

31-річний рятувальник Дмитро Кислюк, один з тих, хто брав участь у ліквідації наслідків атаки на проспекті Відродження в Луцьку. Він працює в ДСНС майже 10 років і згадує, як швидко прибув на місце пожежі 26 серпня, рятуючи людей і гасивши вогонь. 

До Дня рятівника, який відзначають 17 вересня, Суспільне розпитало у працівника Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) про вибір професії і один із найскладніших викликів.

Дмитро Кислюк на службі майже 10 років. Пройшов вишкіл від начальника караулу до заступника начальника пожежно-рятувальної частини. 26 серпня називає одним із найважливіших для себе викликів за час повномасштабної війни.

Зі слів чоловіка, на роботу він приїхав після початку повітряної тривоги, усі підрозділи ДСНС вже були готові до виїзду.

«Після першого вибуху на Відродження за 2 хвилини ми уже були на місці, — пригадує рятувальник. — Подали ствол на гасіння пожежі. Бетонна плита впала на ліжко саме. На щастя, там тоді нікого не було».

У той момент, говорить рятувальник, працював «на адреналіні» і переживав за колег та жильців будинку.

«Ми проводили евакуацію потерпілих, маломобільних людей. Головне — врятувати людей. Вони нам дякували, воду приносили, обіймали. У такі моменти найбільше думаєш про безпеку людей», — додає Дмитро Кислюк.

Поза роботою рятувальник захоплюється створенням контенту на професійну тематику, який публікує на власному ютуб-каналі. Але найбільшу втіху, говорить, має від родини - дружини та сина.

«За 2 хвилини на місці»: рятувальник про роботу під час атаки дрона на Луцьк
Рятувальник Дмитро Кислюк з родиною

Як змінилася робота ДСНС Волині під час війни

Як розповів Суспільному речник обласного управління ДСНС Володимира Нестерова, зараз волинські рятувальники: розміновували території Чернігівщини, долучаються до пожежогасіння у Лиманській громаді Донецької області після російських обстрілів, доправляють гуманітарні вантажі для цивільного населення і допомагають силам оборони.

«За 2 хвилини на місці»: рятувальник про роботу під час атаки дрона на Луцьк
Володимир Нестеров

«Раніше такого не було, — каже речник. — Тепер ми їдемо на виїзди із ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних із війною. І піротехніки, і вогнеборці, і співробітники пресслужби працювали на Херсонщині. Саме із ліквідації надзвичайних ситуацій у тих регіонах».

Наразі піротехніки з Волині долучаються до розміновувань підконтрольних Україні територій на Донеччині після чергової ротації колег, додав Володимир Нестеров.

Читайте також:

Можливо зацікавить