За бійку під час пиятики лучанин відсидить 3,5 роки

За бійку під час пиятики лучанин відсидить 3,5 роки

У Луцьку судили чоловіка, який з товаришем по чарці почубився через необережне слово. Тепер винуватцю бійки доведеться відсидіти 3,5 роки. 

Про це передають Волинські новини з посиланням на сюжеті ТРК «Аверс». 

Луцький міськрайонний суд визнав лучанина Валерія П. винним у спричинені тяжких тілесних ушкоджень під час пиятики. Потерпілий пробачив кривдника, бо дуже товаришував із ним.

Чоловіки засиділися аж до опівночі. Через необережне слово той, хто виявився слабшим, отримав два удари кулаком в обличчя і один удар ногою в голову. У постраждалого діагностували черепно-мозкову травму з переломом тім’яної кістки та крововилив під м’яку мозкову оболонку.

Суд першої інстанції через щире каяття навіть призначив покарання нижче від межі. Санкція за подібне кримінальне правопорушення передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років. Своєю чергою обвинувачений отримав три роки й шість місяців позбавлення волі.

Такий вирок лучанина не задовільнив – разом із адвокатом подався до апеляції. Казав, що його взагалі треба звільнити. Обвинувачений посилався на те, що він – несудимий, свою вину визнав повністю, активно сприяв розкриттю злочину, а також має на утриманні 8-річну доньку.

«За що мене садити? Я що, якийсь злочинець? Ми побилися – це було. Один отримав більше, один – менше», – казав на суді Валерій П.

Сторона обвинувачення, акцентуючи на обтяжувальних обставинах, запевняє: покарання вже нема куди зменшувати. Крім того, злочин є тяжким та вчинений у стані алкогольного сп’яніння.

«Я тут сиджу вже пів року. За цей час зрозумів, що нікого чіпати не треба. Я винен, але прошу мене не саджати за ґрати», – просив обвинувачений.

Втім каяття на рішення суддів апеляційної палати не вплинули. Вирок першої інстанції залишили без змін. Валерій П. відсидить 3,5 року.

Головне фото - ілюстративне

Читайте також: 

Можливо зацікавить