За домашнє насилля волинянин відсидить три роки у тюрмі

За домашнє насилля волинянин відсидить три роки у тюрмі

На Волині чоловіка, який тривалий час психологічно та фізично знущався із колишньої дружини, засудили до позбавлення волі на три роки.

Вирок виніс Турійський районний суд Волинської області 5 серпня 2022 року.

За матеріалами справи, обвинувачуваний умисно вчиняв домашнє насильство психологічного, фізичного та економічного характеру відносно колишньої дружини та їхнього спільного сина. Він ображав та обзивав жінку і сина, погрожував фізичною розправою та постійно провокував на бійку, шарпаючи за руки та волосся. Свою винуватість чоловік визнав.

Під час кількох епізодів такого насилля медики визначили, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Тим не менше, потерпіла у суді сказала, що вже не має претензій до свого колишнього чоловіка, з яким вони, до речі, проживали разом.

Суд дійшов висновку, що виправлення обвинуваченого можливе лише в умовах ізоляції від суспільства. Внаслідок цього його визнали винним за статтею 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство – і призначили покарання у вигляді позбавлення волі на три роки.

Раніше чоловік вже притягався як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності. Попередні його судимості у встановленому законом порядку не були зняті і погашені.

Можливо зацікавить