За крадіжку монітора в лікарні волинянин проведе п'ять років за ґратами

За крадіжку монітора в лікарні волинянин проведе п'ять років за ґратами

У Луцьку судили чоловіка, який поцупив монітор із приміщення лікарні. Зважаючи на те, що цей випадок у нього - це вже аж 5 судимість, суд призначив покарання у 5 років за ґратами. 

Про це повідомляють Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Волинянин уже чотири рази притягувався до кримінальної відповідальності, а нині знову опинився за ґратами. Торік у грудні 39-річний чоловік поцупив монітор із приміщення лікарні. Підсудний Віталій свою вину визнав, щиро розкаявся, просив суворо не карати його.

Крадію призначили п’ять років позбавлення волі. Рішенням суду першої інстанції чоловікові здалося надміру суворим, тож він подав апеляційну скаргу, намагаючись зменшити термін.

«У поданій апеляційній скарзі захисник, не оспорюючи обставини справи, оскаржує вирок, бо ухвалене судом покарання не відповідає ступеню тяжкості вчиненого кримінального правопорушення через надмірну суворість», – зазначив суддя Волинського апеляційного суду Олег Клок.

Захисник просив призначити більш м’яке покарання, перераховуючи всі чесноти підзахисного та пом’якшувальні обставини.

«Враховуючи, що він щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину, шкода усунена, збитків немає, сторона захисту просить призначити покарання нижче від найнижчої межі», – просив адвокат Станіслав Тарашевський.

Сам пан Віталій теж переконував про поблажливість. Додав: хоче стати на шлях виправлення і має плани йти в лави ЗСУ.

Судді вирішили залишити вирок Луцького міськрайонного суду без змін. Він відсидить у в’язниці п’ять років. Але чоловік може розраховувати на умовно-дострокове звільнення у випадку щирого наміру стати на захист Батьківщини.

Читайте також: 

Можливо зацікавить