У Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. Фото

У Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. Фото

Двох Героїв з Підгайцівської громади Ярослава Федорця та В'ячеслава Максимука відзначили високими державними нагородами посмертно.

27 грудня вручили нагороди родичам героїв-земляків, які загинули, захищаючи територіальну цілісність, незалежність та свободу Батьківщини. Про це повідомили у Підгайцівській громаді.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено Героя з Підгайцівської громади Ярослава Федорця. Відзнаку сина за особисту мужність та самовіддане виконання військового обов’язку вручили матері Героя - Іванні Федорець.

Ярослав Володимирович Федорець, 25-річний військовослужбовець з села Гаразджа, мужньо виконавши військовий обов'язок, загинув у бою за Україну 22 липня 2023 року поблизу населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області.

Медаль «За військову службу Україні» В'ячеслава Максимука посмертно вручили батькам Миколі Павловичу Максимуку та Галині Юхимівні Максимук. Герой з дружиною та двома дітьми проживав у селі Струмівка Підгайцівської громади. Старший сержант В'ячеслав Максимук воював за Україну у лавах 115-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Обіймав посаду командира відділення. Загинув 23 червня 2022 року під час виконання бойового завдання біля міста Лисичанськ на Луганщині. Воїну було 39 років.

У Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. ФотоУ Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. ФотоУ Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. ФотоУ Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. ФотоУ Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. ФотоУ Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. ФотоУ Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. ФотоУ Луцькому районі вручили посмертні відзнаки рідним двох Героїв, які загинули на сході України. Фото

Читайте також:

Можливо зацікавить

втрати війна

Загинув під час бойового завдання: у Луцьку прощатимуться з Героєм Олександром Юзвою

війна в Україні

Скорботна звістка з фронту: загинув Герой з Волині Сергій Назарчук

на щиті Луцьк
відео

Трагічний день: до Луцька востаннє повернулись полеглі Герої

втрати

Поповнив лави Небесного Легіону: загинув Герой з Луцька Олександр Юзва

втрати

Неодноразово рятував побратимів під обстрілами: захисник з Волині загинув унаслідок ворожого обстрілу

втрати

Обіцяв приїхати додому на Великдень, а повернувся «на щиті»: захисник з Волині підірвався на міні

Загинув понад 2 місяці тому: на Волині поховали 24-річного Героя Владислава Богомаза. Фото
фото

Загинув понад 2 місяці тому: на Волині поховали 24-річного Героя Владислава Богомаза. Фото

Віддав наказ на відхід, а сам залишився на полі бою: історія командира з Волині, який пів року вважався безвісти зниклим
історії війни

Віддав наказ на відхід, а сам залишився на полі бою: історія командира з Волині, який пів року вважався безвісти зниклим

втрати України
відео

7-річний Дмитро та семимісячний Матвій втратили Батька: на Волині прощались із Героєм Сергієм Віннічуком