Загинув внаслідок влучання ворожої ракети у столиці: спогади про молодого Героя з Волині

Загинув внаслідок влучання ворожої ракети у столиці: спогади про молодого Героя з Волині

30-річний старший лейтенант Віталій Прокопчук з Ратнівської громади загинув 2 березня 2022 року, обороняючи столицю, внаслідок влучання ворожої ракети.

Народився Віталій 14 квітня 1991 року в селі Здомишель. Там же здобув повну середню освіту. Отримав кваліфікації за професіями тракторист-машиніст та слюсар з механоскладальних робіт, пізніше здобув диплом бакалавра за спеціальністю «Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини». Його історію розповіли на сторінці «Янголи на щиті Ратне».

З 28 квітня 2009 року проходив службу в армії. В 2011 року вступив на військову службу за контрактом. В той же час пройшов навчання у центрі ДПС України за професією молодший інспектор ПС. Після звільнення підпрацьовував на сезонних роботах.

З 28 лютого 2018 року зарахований до складу ЗСУ до 14-ої ОМБ імені князя Романа Великого на посаду командира відділення артилерійської розвідки, взводу управління протитанкового артилерійського дивізіону.

Віталій брав участь в бойових діях у Донецькій та Луганській обл.

З першого дня повномасштабного вторгнення з побратимами тримав оборону на Київщині та Житомирщині. Усе своє життя Віталій присвятив військовій справі. З майбутньою дружиною вони познайомилися в просторах інтернету. Разом вони прожили кілька років у злагоді і взаєморозумінні.

«Цей маленький період нашого спільного життя з дня знайомства сповнений подіями, а тепер вже спогадами, які ми проживали разом, але в більшості через екран телефону, бо від початку нашого знайомства Віталічок був на передовій. Я пам’ятаю кожен день, кожну зустріч, кожне прощання на вокзалі», - згадує дружина воїна.

У житті Віталій був компанійським, веселим, життєрадісним. Любив рибалити, відпочивати на природі та слухати музику. Мав синтезатор, який брав з собою на передову і при можливості грав для своїх побратимів.

Колеги згадують лейтенанта Прокопчука, як чесного, порядного, відповідального, вірного та відданого своїй державі військового офіцера та, просто, справжнього чоловіка. Поховали Героя у рідному селі.

Нагороди:

  • 2019 «Відзнака командира 14 ОМБ ім.князя Романа Великого»,
  • 2021 – почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «За досягнення у військовій службі»,
  • 2022 орден «За мужність ІІІ ступеня» (посмертно)
  • Присвоєно звання «Старший Лейтенант» (посмертно)

Читайте також:

Можливо зацікавить

втрати України

Невдовзі мав зіграти весілля: захисник з Волині кілька днів не дожив до 23-річчя

втрати війна

Нещодавно виповнилось 21: на Луганщині загинув молодий Герой з Волині Богдан Будчик

втрати
фото

Загинув на Луганщині: у Луцьку прощалися із Героєм Олександром Юзвою

«Не хизувався талантом керівника громади і командира підрозділу»: спогади про загиблого на війні сільського голову з Волині
історії війни

«Не хизувався талантом керівника громади і командира підрозділу»: спогади про загиблого на війні сільського голову з Волині

Раптово помер військовослужбовець з Волині Федір Левченко

Раптово помер військовослужбовець з Волині Федір Левченко

втрати війна

Загинув під час бойового завдання: у Луцьку прощатимуться з Героєм Олександром Юзвою

війна в Україні

Скорботна звістка з фронту: загинув Герой з Волині Сергій Назарчук

на щиті Луцьк
відео

Трагічний день: до Луцька востаннє повернулись полеглі Герої

втрати

Поповнив лави Небесного Легіону: загинув Герой з Луцька Олександр Юзва