Загинув у один день з односельчанином: розвіднику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

32-річному захиснику з Волині Андрію Рандюку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Лілія Рандюк 

Молодший сержант Рандюк Андрій Віталійович ще з 2014 року став на захист нашої країни та вів боротьбу на Луганському напрямку захищаючи Луганський аеропорт. З початком повномасштабного вторгнення перебуваючи за межами території України повернувся додоми і приєднався до лав Територіальної оборони, а з 31.01.2023 року почав нести службу в 33 окремій механізованій бригаді 2 розвідувального відділення розвідувального взводу 2 механізованого батальйону механіком-водієм.

Житель села Підгайці 8 серпня 1990 року народження Андрій Віталійович Рандюк вважався зниклим безвісти від липня 2023. Рідні вірили, сподівалися, однак дива не сталося. Було встановлено, що захисник загинув 21 липня 2023 року під час мінометного обстрілу зосередження розвідувальної групи в районі населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. У цей же день загинув Герой з села Підгайці Роман Мигдаль.

Андрій з честю, гідністю та великою мужністю виконував свій обовʼязок перед українським народом та своєю державою і до останнього подиху був вірним своїм побратимам.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить