Добровільно приєднався до ЗСУ, попри те, що не підлягав мобілізації: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Захиснику з Волині Ігорю Кузьмюку просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Любов Кузьмюк 

Рядовий Кузьмюк Ігор Анатолійович - уродженець села Турія Турійського району Волинської області.

25 лютого 2022 року добровільно поповнив ряди військової частини А1008 міста Володимир Волинської області, виявивши бажання захищати незалежність України, незважаючи на те, що не підлягав мобілізації, оскільки мав на утриманні трьох неповнолітніх дітей (старша дочка вже була повнолітня). Крім того, був людиною з інвалідністю (третя група довічно)

Уже з 27 лютого 2022 року брав безпосередню участь у бойових діях, спрямованих на забезпечення оборони України, в районі населених пунктів Наталівка Житомирської області, Новий Буг, Новоолександрівка, Первомайське, Станційне Миколаївської області, Новомосковськ, Меліоративне Дніпропетровської області, Роздолля, Петрівське Харківської області, Васюківка, Берестове, Копані Донецької області. 5 червня 2022 року під час виконання бойових завдань в оперативно-тактичному угрупуванні «Північ» загинув поблизу села Берестове Бахмутського району Донецької області внаслідок артилерійського обстрілу.

11 березня 2024 року був посмертно нагороджений пам’ятною відзнакою Князівський хрест Героя «Навіки в строю».

Рятувати інших та мужньо боротися – кредо Ігоря протягом усього його життя, яке в останні місяці стало особливо важливим. Із честю та гідністю Кузьмюк Ігор виконав свій обов’язок громадянина, чоловіка й батька, який захищав майбутнє своєї країни, дружини й чотирьох дітей, маючи безліч планів і одну мрію про вільне життя своїх дітей у незалежній Україні. Тому він заслуговує на найвищу державне звання Герой України.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить