Загроза відступу з Авдіївки: в Сухопутних військах розповіли, що відбувається у місті

Бої за Авдіївку, наступ росіян

В Авдіївці тривають важкі бої, в ході яких ворог намагається захопити ключові логістичні шляхи Збройних Сил України. Протягом найближчих тижнів або навіть днів може виникнути питання щодо розгортання додаткових військових сил у місті або відступу з Авдіївки. Але незважаючи на це, ЗСУ продовжують героїчно захищати місто.

Про це заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі 24 Каналу.

За його словами, оборона Авдіївки ґрунтується на використанні тактики та стратегії, детальному вивченні ситуації на полі бою, розумінні загального контексту, а також на використанні наявних в України сил та засобів.

Тимочко зазначив, що питання про захист Авдіївки, виведення військ або їх підсилення виникло у той день, коли українська розвідка отримала інформацію, що ворог збирається атакувати місто. Тоді було прийнято рішення захищати його.

 «Оборона Авдіївки була і залишається успішною. Водночас інформація навколо ситуації в місті дуже часто є суперечливою і використовується противником для інформаційних вкидів. Деякі наші політики також інколи можуть або нагнітати паніку довкола Авдіївки, або ж створювати якусь ейфорію», – підкреслив голова Ради резервістів Сухопутних військ.

За словами Тимочка, всі можливі кризові ситуації були передбачені, оскільки оборона міста триває вже четвертий місяць.

«Якщо постане питання потреби залишити Авдіївку, Збройні Сили зроблять це. Наші війська неодноразово це робили, і дуже часто повертали назад територію. Якщо постане вибір: збереження життя людей або території, звичайно надасться перевага збереженню життів – так було завжди», – наголосив він.

Тимочко додав, що ті, хто відповідають за оборону Авдіївки та координують сили, забезпечення та логістику на цьому напрямку, мають ряд планів щодо дій у конкретних ситуаціях. Той факт, що до цього часу росіянам не вдалося ні оточити наші війська, ні відкинути їх, ні відсікти всередині Авдіївки на окремі сектори, свідчить про те, що оборона міста добре організована і успішно триває.

«Якщо ж виникне рішення залишити Авдіївку, то воно буде погодженим та ухваленим на рівні Ставки Головнокомандувача і буде єдино правильним на той момент», – наголосив Тимочко.

Крім того, за його словами, проведення обороної операції в Авдіївці має стратегічне значення для стримування чисельних російських підрозділів. Росіяни могли б їх залучити на інших напрямках, оскільки, крім Авдіївки, напружена ситуація є на Лимано-Куп'янському напрямку, поблизу Вугледару, Роботиного, Кринок та на лівому березі Дніпра.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Бої за Авдіївку

Бійці Третьої штурмової розповіли про невідомі подробиці битви за Авдіївку

Запорізький напрямок, Авдіївка

На Запоріжжі росіяни відтворюють «авдіївські події»: боєць ЗСУ розповів про важкі бої

110-та бригада, ротація, оборона Авдіївки

Боронили Авдіївку два роки: перша бригада пішла на ротацію

Ласточкине, росіяни, Авдіївка, ЗСУ

Окупанти прорвалися в Ласточкине біля Авдіївки: подробиці

розстріл українських полонених в районі Зеніту, вихід з Авдіївки

Не усі бійці покинули Авдіївку: рідні впізнали тіла та розповіли про останні години життя військових, яких розстріляли окупанти

Кирило Ульман «Німець», GODZYKI

«Ціною свого життя дозволив відхід гарнізону та евакуацію»: під Авдіївкою загинув засновник відомого бренду GODZYKI

«Операція ще не завершена». Третя штурмова бригада прокоментувала вихід з Авдіївки

«Операція ще не завершена». Третя штурмова бригада прокоментувала вихід з Авдіївки

Олександр Сирський, бої за Авдіївку, виведення військ з Авдіївки

Офіційно: Сирський оголосив про виведення українських військ з Авдіївки

Бої за Авдіївку,  3-я штурмова бригада, Авдіївський коксохім
відео

Пекло на полі бою: бійці 3-ї штурмової показали відео з Авдіївського коксохіму