Закопали в могилу на 5 хвилин: на Волині молодики познущалась над чоловіком

Закопали в могилу на 5 хвилин: на Волині молодики познущалась над чоловіком

На Волині компанію молодих хлопців звинувачують у катуванні чоловіка. Зокрема в тому, що вони його били, топили, а ще закопували живцем у могилу. Спочатку мова йшла за те, що причиною такого жорстокого вчинку стала вимога потерпілого повернути гроші. Проте в суді з’ясували, що то хлопці так намагались його залякати, щоб не розказував за них лишнього.

Обвинуваченим суд першої інстанції вже обрав покарання, яке нині намагаються оскаржити, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Таксист з Ківерців попав у немилість до компанії молодиків. Як спочатку пояснювали в поліції, все через гроші.

«Як вдалося встановити, у потерпілого виник конфлікт із місцевим мешканцем, який заборгував йому кошти. Аби його вирішити, боржник звернувся до спільних знайомих. Призначивши потерпілому зустріч за місцем мешкання одного з учасників, двоє громадян упродовж трьох годин його били. Крім того, зі зброї робили постріли над його головою, відібрали телефон та його автомобіль. В подальшому вивезли потерпілого на кладовище, де застосовуючи фізичну силу, змусили його викопати могилу, а потім закидали ґрунтом», - розповіла начальниця сектору комунікації Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Наталія Калиновська.

У вироку йдеться, що молодик розлютився, бо ж почув що таксист нібито розказує всім, що той і його друзі причетні до грабежу в місцевому нічному клубі. Аби покарати таксиста за таку мову, він і ще кілька хлопців що тільки з ним не вчиняли. Якщо вірити матеріалам справи, били всім, що попадало в руки - від руків'я пістолет до металевої ключки для гри в гольф. А ще занурювали голову у воду, внаслідок чого той втрачав свідомість. Але схоже таких аргументів компанії виявилось недостатньо. Тож вони вирішили закопати живцем чоловіка на одній з могил, що настарому цвинтарі. Мовляв, це ще має більш переконати чоловіка тримати язика за зубами. Проте якусь мить вони таки одумались.

«Зрозумівши що це занадто, усі присутні стали казати про припинення цих дій, тому взявши рукою за капюшон, висмикнув його з-під землі. Від моменту, коли потерпілий опинився в ямі і до моменту, коли його висмикнули, пройшло не більше 5-ти хвилин», - йдеться у матеріалах справи.

Юнакам присудили одному десять років, одному 8 років тюрми, а двом взагалі дали лише іспитовий термін. Двоє з них нині в СІЗО на засідання вапеляційний суд ввімкнулися за допомогою відеозв'язку. Двоє прийшли зі своїми адвокатами, одначе розгляд справи знову довелося відкласти

Сторони процесу дійшли до того аби відкласти засідання на 16 жовтня.

Читайте також:

Можливо зацікавить