Залишитесь без урожаю: які овочі категорично не можна зберігати з картоплею

Картопля - найпопулярніший в українців овоч, з якого роблять безліч страв та який смакує сам по собі. Але є продукти, які зіпсують овоч при зберіганні, тож класти їх поряд разом з картоплею не можна.
Про це розповідає Сенсація.
Так, поруч із картоплею ніколи не слід зберігати цибулю, бо це прискорює проростання картоплі через виділення газів. Також, не варто зберігати яблука та груші, бо вони виділяють етилен, що спричиняє псування і проростання бульб. Те саме це стосується й моркви та буряка, бо вони вбирають вологу, можуть загнивати поруч із картоплею.
А от поруч із цибулею не слід зберігати картоплю, бо як було сказано вище, вона швидко проростає. Морква та капуста вбирають запахи й можуть змінювати смак. Баклажани та кабачки чутливі до запахів і вологості, швидко псуються.
Не слід зберігати поруч із сильно пахучими продуктами, такими як часник, хрін, селера, наступні овочі – морква, буряк, гарбуз. Причина— вони легко вбирають запахи, змінюють аромат і смак. Капуста може стати гіркою або “перебитою” ароматом.
Тому, завжди слід пам’ятати про одне загальне правило: овочі з високим вмістом вологи (морква, буряк, капуста) потрібно зберігати окремо від сухих – картоплі, цибулі, а сильно пахучі тримати в ізольованих ємностях або окремих відсіках.
Крім цього, у погребі не слід зберігати овочі в поліетиленових пакетах або герметичних контейнерах без вентиляції. Так як це створює надмірну вологість і сприяє утворенню конденсату, що пришвидшує гниття. Також важливо уникати прямого контакту овочів із бетонними або земляними поверхнями, бо це сприяє втраті вологи та розвитку плісняви.
Читайте також:
- Чим удобрити часник після посадки восени - урожай вас здивує
- Як восени знищити білокрилку назавжди: прості кроки, щоб шкідник не повернувся навесні
- Вродять і в спеку, і в холод: які сорти картоплі завжди дають рясний врожай