Залишив удома вагітну дружину й пішов на війну: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України - посмертно

Захиснику з Волині Андрію Главацькому просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Надія Главацька.

Андрій - уродженець мальовничої Волині, де виріс і закінчив школу. Згодом вступив у Львівський національний університет імені Івана Франка на географічний факультет. Звідси і його велика любов до географії, подорожей і мальовничих гір. Тому позивний «Географ» - це про стан душі, життєві орієнтири і велику любов до світу.

У мирний час пробував себе у різних професіях, любив футбол, цікавився історією.

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Андрій, не зважаючи на те, що його дружина була на останніх місяцях вагітності, без вагань пішов до територіального центру комплектування. Бо вважав це своїм обов'язком і завжди казав: «Не можу інакше». Після чого був направлений на службу в 125-ту окрему бригаду Сил територіальної оборони Збройних сил України, де був розподілений у 216-ий батальйон, і призначений командиром стрілецького взводу 4 стрілецької роти. А далі командиром взводу вогневої підтримки у роті вогневої підтримки.

Під час служби постійно вдосконалював свої знання та навички, подавав приклад у виконанні військового обов'язку.

Від молодшого лейтенанта за 2,5 роки служби пройшов шлях до капітана, від командира взводу до командира роти.

Нагороджений почесною відзнакою командира 125 окремої бригади територіальної оборони.

20 серпня 2024 року залишаючись вірним військовій присязі і перебуваючи безпосередньо на бойових позиціях загинув в результаті ворожого обстрілу.

«Мужній, сильний, незламний, душа будь-якої компанії, рішучий, завжди веселий. Світла і невимовно щира людина. Він був справжнім другом та побратимом. Неймовірним чоловіком і опорою своїй сім'ї, та найкращим татусем своїй маленькій донечці. Завжди допомагав усім, хто цього потребував. Людина з великої літери, безумовно Герой, для тих хто мав честь бути з ним знайомим», - написала Надія.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить