Замість оцинкованих – пластикові: у Луцьку замінюють контейнери для побутового сміття

Замість оцинкованих – пластикові: у Луцьку замінюють контейнери для побутового сміття

У Луцьку комунальники замінюють старі оцинковані контейнери для побутових відходів на нові пластикові. Нині оновили 38 баків, ще 62 контейнери планують встановили в місті до Великодня.

Про це розповів Суспільному інженер «Луцькспецкомунтрансу» Богдан Чугай.

«Ми розставили у 55 мікрорайоні. Зараз ми плануємо Гордіюк, доставити на Соборності праву сторону та трішки на Конякіна», – каже працівник комунального підприємства.

11 квітня сміттєві баки оновлювали у дворі на вулиці Гордіюк, 20. Вартість пластикового контейнера – орієнтовно 8 000 гривень, металевого – 13 тисяч, – говорить інженер підприємства Богдан Чугай. Розраховані вони на однаковий термін експлуатації у п'ять років.

Замість оцинкованих – пластикові: у Луцьку замінюють контейнери для побутового сміттяЗамість оцинкованих – пластикові: у Луцьку замінюють контейнери для побутового сміття

Зі слів комунальника, пластикові контейнери є більш стійкими і до морозів, і до тепла, а також мають менше запчастин та простіші в ремонті.

«Ми можемо побачити за оцинковані, що за перший їхній рік експлуатації починається корозія самого металу, оскільки, на мою думку, зараз якість самого металу значно погіршилася», – сказав працівник комунального підприємства.

Замість оцинкованих – пластикові: у Луцьку замінюють контейнери для побутового сміття

Богдан Чугай говорить: металеві контейнери у придатному для цього стані «Луцькспецкомунтранс» продовжить використовувати. Ті баки, які неможливо відремонтувати, спишуть і відправлять на переробку.

Упродовж 2022 року, додав інженер «Луцькспецкомунтрансу», в Луцьку встановили замість старих баків 88 нових пластикових контейнерів.

Читайте також: 

  • У Луцьку очищають від сміття узбіччя доріг
  • Для приватного сектору Луцької громади закуплять сміттєві контейнери. Хто зможе отримати їх безплатно
  • Комунальники повідомили, коли з'явиться вода у частині Луцька

Можливо зацікавить