Замість привітання, трагічна звістка: Герой з Волині загинув у день народження доньки

Замість привітання, трагічна звістка: Герой з Волині загинув у день народження доньки

У вересні 2022 року, захищаючи Україну загинув Герой з Волині Микола Томашевський.

Про нього розповідає Любомльська громадсько-політична газета «Наше життя».

Микола Миколайович Томашевський родом із села Підлісся, де з’явився на світ 15 червня 1973 року. Тут проживав, навчався у Гущанській школі, відслужив строкову службу. Після армії працював робітником лісового господарства, потім — декілька років у міліції.

Пізніше полишив службу й подався шукати щастя на заробітках. Переважно старався працювати в Україні. Коли ж прийшов час боронити Вітчизну, не роздумуючи, пішов виконуватисвій обов’язок. Повістку отримав якраз у свій день народження, 15 червня. Про війну особливо не розповідав, щоб не хвилювати рідних. Казав, що «все нормально, все добре». Хоча як може бути добре, наприклад, пройшовши пекло Краматорська, можна лишень здогадуватися. Загинув Герой першого осіннього дня поблизу села Тарнова на Харківщині за 2 кілометри від українсько-російського кордону. Внаслідок ворожого артобстрілу отримав важке поранення, не сумісне з життям.

«Шостого вересня у доньки Анастасії був день народження, — пригадує дружина Героя Ольга Томашевська. — Напередодні ми ще й говорили, мовляв, може завтра тато таки знайде можливість вийти на зв’язок і привітати… Натомість якраз шостого вересня у наш дім прийшла звістка, що Микола більше не вернеться, не привітає, не обійме нас».

Василь БОРОВИЦЬКИЙ.

Опубліковано з дозволу редакції газети «Наше життя».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Героя з селища Головне, що на Любомльщині, Миколу Томашевського посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Читайте також:

Можливо зацікавить