«Завжди для всіх був авторитетом»: Герой з волинської бригади загинув під час виконання бойового завдання

«Завжди для всіх був авторитетом»: Герой з волинської бригади загинув під час виконання бойового завдання

Сержант з волинської бригади Станіслав Приступа, позивний Муза, загинув 10 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Мале Веселе на Харківщині. Воїну було 53 роки.

Історію захисника розповіли на платформі «Меморіал».

Станіслав народився в селі Тріскині Рівненської області. Навчався у сільській школі. Потім закінчив Дубровицьке професійне училище. Пройшов строкову службу в армії. Працював на залізниці у пожежному поїзді. У 2015-2019 роках воював в АТО/ООС. Останні роки працював будівельником в Ірпені. Любив риболовлю та музику. Грав на гармошці, через це отримав позивний Муза ще в 2015 році.

На другий день повномасштабного вторгнення, 25 лютого 2022 року, чоловік знову став на захист Батьківщини. Спочатку був у роті охорони, а в березні вступив до 14-ої окремої механізованої бригади імені Князя Романа Великого. Обійняв посаду стрільця-санітара та вирушив на передову.

«Він був хороший чоловік, люблячий батько та дідусь, надійний друг. Мав багато друзів і знайомих. Завжди для всіх був авторитетом. Веселий, жартівливий, добрий. Любив свою Батьківщину», – розповів син загиблого Олександр.

Посмертно захисник нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Станіслава на Новому кладовищі в місті Сарни Рівненської області.

У захисника залишилися дружина, три доньки, син, вісім онуків, рідні, друзі та побратими.

Читайте також:

Можливо зацікавить