Збільшення зарплати, сучасна техніка, прибутки: директорка Луцької стоматполіклініки прозвітувала перед депутатами

Збільшення зарплати, сучасна техніка, прибутки: директорка Луцької стоматполіклініки прозвітувала перед депутатами

За перше півріччя 2024 року в Луцькій міській стоматологічній поліклініці прибутки зросли на понад 5 мільйонів 280 тисяч гривень. У комунальному підприємстві покращили матеріально-технічну базу, запустили комп’ютерний томограф, відкрили відділення дитячої стоматології, створили нові робочі місця, а також підняли середню заробітну плату й почали виплачувати матеріальну допомогу.

Про це розповіла керівниця КП «Луцька міська стоматологічна поліклініка» Любов Яковчук під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Збільшення зарплати, сучасна техніка, прибутки: директорка Луцької стоматполіклініки прозвітувала перед депутатами

Як повідомила директорка стоматполіклініки, у медзакладі надають кваліфіковану допомогу дорослим і дітям, а також здійснюють рентгенологічні обстеження.

«На 1 липня в нас працювало 83 лікаря, у І півріччі 2023-го – 74 спеціаліста. Протягом шести місяців ми прийняли на роботу 14 лікарів-стоматологів, а за період з січня по вересень 2024 року – 24 лікаря-стоматолога. Станом на 1 жовтня 90 фахівців надають послуги у нашому медзакладі», – розповіла Любов Яковчук.

Збільшення зарплати, сучасна техніка, прибутки: директорка Луцької стоматполіклініки прозвітувала перед депутатами

З 1 червня у комунальному підприємстві на 17 робочих місць запрацювало новостворене відділення дитячої стоматології. Також уклали 13 договорів про проходження практичної частини підготовки в інтернатурі лікарів-інтернів-стоматологів. Із ВНУ імені Лесі Українки підписали договір про співпрацю.

«З метою оптимізації роботи ми об’єднали дві лабораторії в одну зуботехнічну. Це дало змогу рентабельно використовувати стоматологічні матеріали, рівномірно розподіляти зуботехнічні роботи між зубними техніками, контролювати використання матеріалів та ефективно проводити робочий час, економити кошти на оснащення, отримання та закупівлі дороговартісного обладнання, впровадження новітніх технологій. Це ніяким чином не впливає на пацієнтів, а полегшує роботу працівникам», – зауважила очільниця медзакладу.

Провівши реорганізацію відділень та вивівши зі штату три посади завідуючих відділень, на фонді заробітної плати в рік вдалося зекономити 1 млн. 171,2 тис. грн. Також скоротили одну посаду «Старший зубний технік» (економія 197,6 тис. грн в рік). Завдяки таким діям з’явилися гроші на виплату медперсоналу матеріальної допомоги на оздоровлення в розмірі посадового окладу.

«З липня 2024 року наше комунальне підприємство заключило договір із НСЗУ про медичне обслуговування із зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. За третій квартал уже надійшло 376,5 тисяч гривень. Також ми придбали єдиний сервіс для лікарів «Cliniccards», щоб допомагає відстежувати потік пацієнтів і прозорість наданих послуг. Важливу інформацію активно висвітлюємо на своєму вебсайті, в інстаграмі та у фейсбуці», – розповіла Любов Яковчук.

Протягом І півріччя стоматполіклініку відвідало 42 123 пацієнти, протягом аналогічного періоду 2023 року – 40 796, тобто кількість відвідувань зросла на 1 327.

«Цьогоріч нам вдалося на 25 відсотків збільшили середню заробітну плату лікарському персоналу, нині вона становить 23,2 тис. грн. До слова, в аналогічному періоді 2023 року зарплата складала 18,5 тис. грн, що на 4,7 тис. грн менше. Також з 1 червня 2024 року лікарям, які перевиконали фінансовий план після 100%, додатково проводиться оплата праці в розмірі 35% від суми перевиконання планових завдань. Станом на 1 липня у підприємстві відсутні борги по виплаті заробітної плати, а також забезпечено дотримання державних гарантій», – зауважила директорка стоматполіклініки.

За словами Любові Яковчук, у І півріччі 2024 було проведено 10 відкритих тендерних процедур закупівель через «PROZORRO» на суму 10 млн 192,2 тис. грн.

«За 924 тисячі гривень ми придбали п’ять стоматологічних установок: три – у І півріччі, ще дві – у ІІ півріччі. На 288 тисяч гривень закупили ноутбуки для роботи лікарів. За 2 мільйона 985 тисяч гривень вдалося придбати комп’ютерний томограф (2,6 мільйона гривень – кошти місцевого бюджету, 385 тисяч гривень – власні). На 5 мільйонів 995,2 тисяч гривень закупили медичні стоматологічні матеріали й інструменти», – озвучила цифри очільниця комунального підприємства.

Збільшення зарплати, сучасна техніка, прибутки: директорка Луцької стоматполіклініки прозвітувала перед депутатамиЗбільшення зарплати, сучасна техніка, прибутки: директорка Луцької стоматполіклініки прозвітувала перед депутатами

У I півріччі за надання стоматологічної допомоги вдалося заробити 2 млн 836,9 тис. грн, перевиконавши план на 111,8 відсотків. За I півріччя 2023 року план був перевиконаний на 101,6 відсотків. 1 млн 629,4 тис. грн надійшло завдяки роботі рентгенкабінету протягом шести місяців 2024 року. В порівнянні з аналогічним періодом 2023 року надходження збільшилися на 127,4 тис. грн.

«З червня 2024 року почав працювати кабінет комп’ютерної томографії: за три місяці від обстежень на КТ підприємству вже вдалося заробити 80,6 тисячі гривень. Також у Луцькій стоматполіклініці позитивні показники по вживленню імплантів. Так, за перших шість місяців 2024 року імплантів вживили на 1 мільйон 782 тисячі гривень. Для порівняння, протягом аналогічного періоду 2023 року – на 629,3 тисячі гривень. Тобто дохід збільшився на 1 мільйон 152,8 тисячі гривень», – навела дані Любов Яковчук.

Збільшення зарплати, сучасна техніка, прибутки: директорка Луцької стоматполіклініки прозвітувала перед депутатамиЗбільшення зарплати, сучасна техніка, прибутки: директорка Луцької стоматполіклініки прозвітувала перед депутатами

За словами директорки стоматполіклініки, з місцевого бюджету на енергоносії в 2024 р. виділили лише 154,5 тис. грн, а потрібно 1 620 100 грн. У порівнянні з 2023 р. надано менше на 500,7 тис. грн. Різницю покривають за рахунок коштів власних надходжень.

«На закупівлю стоматологічних матеріалів та лікарських засобів у I півріччі 2024 року витрати зросли на 1 мільйон 64,2 тисячі гривень, що на 43 відсотки більше, ніж у I півріччі 2023 року. Це пов’язано з тим, що збільшився лікарський персонал і розширилися сфери послуг – запрацювало дитяче відділення. За рахунок власних надходжень підприємства майже на три мільйони гривень закупили різного обладнання та основних засобів», – розповіла очільниця медзакладу.

У Луцькій міській стоматологічній поліклініці здійснюють зубопротезування і надають терапевтичну допомогу пільговим категоріям населення.

«Протягом шести місяців 2024 року наші спеціалісти надали стоматологічну допомогу 2512 пацієнтам. У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року кількість збільшилася на 876 відвідувань. На жаль, існує велика черга на зубопротезування пільгових категорій населення. На цю послугу пацієнти змушені чекати 2-3 місяці», – зауважила Любов Яковчук.

Директорка Луцької стоматполіклініки розповіла, що їхнє підприємство уклало договір із Національною службою здоров'я України й отримало пакет «зубопротезування», до якого входить безкоштовне лікування та зубопротезування учасникам бойових дій, особам, які отримали інвалідність внаслідок війни, військовослужбовцям.

«Навіть, якщо військовий не є мешканцем нашої громади, він може отримати послуги, які йому необхідні. Так як багато захисників із різних регіонів України проходять реабілітацію у Луцьку, ми вирішили, що потрібно допомагати всім, незалежно від прописки. Аби отримати у нашій стоматполіклініці безкоштовні послуги, військовий повинен мати надати копії документів: паспорта, ідентифікаційного коду, посвідчення УБД, довідки з військової частини про участь у військових діях», – пояснила Любов Яковчук.

У підсумку більшість членів комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови комісії проголосували, аби взяти оприлюднений звіт про діяльність підприємства до відома.

Збільшення зарплати, сучасна техніка, прибутки: директорка Луцької стоматполіклініки прозвітувала перед депутатами

Читайте також:

Можливо зацікавить