«Змусили ворогів тікати аж до кордонів», - як бійці волинської бригади боронили країну від окупантів

«Змусили ворогів тікати аж до кордонів», - як бійці волинської бригади боронили країну від окупантів

Ілля - воїн артилерійського дивізіону 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Вторгнення окупантів зустрів у Києві, де удосконалював фахову майстерність. І вже 25 лютого приєднався до побратимів на Житомирщині, де приступив до виконання бойових завдань.

Про це пише Міністерство оборони України.

«У перші дні війни ми були в більш вигідному становищі, перебуваючи в обороні. Працювали по ворогу в класичний спосіб. А вже в березні, перейшовши до активних наступальних дій, почали імпровізувати, уникаючи повторення тактики ведення бою, змусивши рашистів зробити «жест доброї волі» - тікати аж до кордонів», - розповідає Ілля.

Найзухваліше, за словами захисника, ворог поводився на Бахмутському напрямку - там Князівські гармаші працювали майже невпинно - і вдень, і вночі.

«Ворог робив спроби прорвати нашу оборону, намагаючись взяти кількістю, але не якістю. Противник не шкодував кидати на вірну гибель ані живу силу, ані техніку. В такі моменти лише один наш підрозділ за добу міг випустити по ворогу до 800 снарядів. Уражали все, що становило небезпеку нашим силам!», - каже воїн.

«Змусили ворогів тікати аж до кордонів», - як бійці волинської бригади боронили країну від окупантів«Змусили ворогів тікати аж до кордонів», - як бійці волинської бригади боронили країну від окупантів«Змусили ворогів тікати аж до кордонів», - як бійці волинської бригади боронили країну від окупантів

Можливо зацікавить