Зрікся громадянства і звинуватив Бандеру в злочині щодо родини: уродженець Волині розповів про важливість матчу проти України

Євро-2024 футбол Романчук

Уродженець Волині Тарас Романчук, який 2018 року змінив громадянство на польське, а зараз залучений до лав національної збірної Польщі на збір перед Євро-2024, розповів про важливість для нього товариського матчу зі збірною України, який відбудеться у п'ятницю, 7 червня, у Варшаві.

Про це пише Dynamo.kiev.ua.

«Я радий, що мене залучили на цей збір, сприймаю це як нагороду за весь сезон. Матч з Україною матч буде дуже важливий для мене. Не можу заперечувати, що цей поєдинок буде одним із найважливіших матчів у моєму житті. Сподіваюся провести на полі хоча б кілька хвилин.

Що стосується збірної України, то в нещодавньому її товариському матчі зі збірною Німеччини ви могли побачити, як ця команда здорово переходить від оборони до атаки. У складі української збірної хороші та якісні виконавці. Особливо, мова про гравців атакувального амплуа і про вінгерів. Це їхня найбільша перевага», — сказав Романчук під час пресконференції напередодні матчу зі збірною України.

Нагадаємо, у 2019 році під час матчу з «Віслою» у Романчука відбувся конфлікт з польським гравцем Домініком Фурманом

Неофіційно, в кулуарах по завершенні матчу говорили про якусь дуже образливу фразу Фурмана щодо Романчука, пише Футбол 24.

Мовляв, 26-річний поляк перетнув усі межі, згадавши у перепалці з волинянином ім'я героя України Степана Бандери. «Забирайся в Україну, бандерівець», – начебто сказав хавбек плоцького клубу, спровокувавши величезний гнів уродженця Ковеля.

Журналіст Przeglad Sportowy Пйотр Волосік подав трохи іншу версію словесної перепалки, посилаюсь на прямих свідків сутички:

Фурман: «Ти – бандерівець та фарбований лис».

Романчук: «Я волів би, щоб ти назвав мене к*рвою, ніж бандерівцем».

Партнер Фурмана до Романчука: «Навіщо ти приїжджав до Польщі?!».

А вже згодом інформацію ЗМІ підтвердив сам Романчук, який звинуватив провідника ОУН-Б у злочині щодо власної родини:

«Ми граємо проти расизму, а він кидає мені виклик «Бандерою». Важко контролювати свої емоції. Він провокує мене таким чином, хоча мою родину також замордував Бандера. Я думаю, що це останній матч, коли я потиснув йому руку».

Довідково: Тарас Романчук народився у Ковелі. У ранньому віці спортсмен переїхав у Польщу. З 2014 року Тарас грає за «Ягеллонію», з якою цього сезону виборов чемпіонство.

У 2018 році ексукраїнець отримав польське громадянство і вже у березні вперше був викликаний до збірної Польщі на товариські матчі з Нігерією та Південною Кореєю.

Читайте також:

Можливо зацікавить