Зробили дві операції, проте серце воїна не витримало: молодий Герой з Волині помер у шпиталі після тривалої боротьби за життя

Історія Героя

26-річний солдат з Волині Богдан Куран помер 29 серпня 2023 року в Київському шпиталі після тривалої боротьби за життя. 25 липня під час виконання бойового завдання біля села Роботине Запорізької області потрапив під ворожий артилерійський обстріл та отримав численні травми. Йому зробили дві операції, проте серце воїна не витримало.

Про нього розповіди на платформі «Меморіал».

Богдан родом із села Новий Двір Волинської області. Там навчався в школі. У 2018 році закінчив Приватний вищий навчальний заклад «Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая» за спеціальністю «Фізичне виховання» та здобув ступінь бакалавра з фізичної реабілітації. Жив у селі Поляна рідної області. Працював на будівництві.

Наприкінці грудні 2022 року чоловік був мобілізований до лав Збройних Сил України. Службу проходив у 116-ій окремій механізованій бригаді. Обіймав посаду стрільця-санітара.

«Він був однією з найсвітліших людей, яких я знала. Завжди усміхнений, добрий, щирий, завжди підтримував і допомагав у складних ситуаціях», – розповіла кума загиблого Ангеліна Стасюк.

Поховали захисника в рідному селі Новий Двір на Волині.

На фасаді школи, де навчався воїн, встановили меморіальну дошку на його честь.

У Богдана залишилися мама, сестра, брат, племінники, рідні, близькі, друзі та побратими

Читайте також:

Можливо зацікавить