Звільняв Херсонщину: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Звільняв Херсонщину: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Військовослужбовцю Збройних сил України Ігорю Думці просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Антоніна Калакун.

Ігор Васильович Думка народився 8 жовтня 1975 року в місті Ківерці Луцького району, Волинської області.

Починаючи з 2019 року був учасником бойових дій, брав безпосередню участь в здійсненні заходів забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях, перебуваючи безпосередньо на передових позиціях. Від 19 липня 2019 року отримав посаду майстра номера обслуги 1 обслуги 1 артилерійського взводу 2 артилерійської батареї артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи в складі 128 Гірсько-Штурмової бригади.

Починаючи з лютого 2022 він перебував безпосередньо на донецькому напрямку, пізніше Луганський напрямок і брав участь у звільнені Херсонської області, а далі з березня 2023 року був переведений в піхоту 128 Гірської-Штурмової бригади і від того часу оберігав рубежі на Запорізькому напрямку.

7 жовтня 2023 року Ігор Васильович під час виконання бойового завдання в складі підрозділу, бравши безпосередню участь в бойових діях в районі н.п Новоандріївка Пологівського району Запорізької області потрапив під обстріл противника, отримав мінно-вибухову травму. Внаслідок чого 16 жовтня 2023 року загинув.

Він був вірним військовій присязі, з великою відповідальністю та самовідданістю виконував свій обов'язок. До останнього подиху боронячи свою державу.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить