Архів новин за 08.04.2024

Пожежа в гуртожитку на вулиці Ніла Хасевича у Луцьку
фото

Евакуювали трьох людей та підлітка: у Луцьку горів гуртожиток. Фото

8 квітня, вечері, у Луцьку сталася пожежа у приміщенні гуртожитку, що на вулиці на вулиці Ніла Хасевича. Рятувальникам довелося евакуювати з будівлі трьох людей та підлітка.

Авдіївський напрямок, росіяни, просування

Росіяни просунулися ще на 2-3 кілометри на захід від Авдіївки: що відомо

Росіяни просунулися ще на 2-3 кілометри на захід від Авдіївки. Найбільш значуще проходження військових РФ зафіксовано у Первомайську.

Володимир Зеленський, закінчення війни в Україні, військова допомога США

Зеленський попередив про найгірший сценарій закінчення війни

Україна «програє війну», якщо Конгрес США не схвалить військову допомогу, щоб допомогти їй протистояти вторгненню Росії.

меморіальна дошка
фото

Школа втратила девʼять випускників на війні: на Волині відкрили меморіальні дошки Героям

У четвер, 4 квітня, в Локачинському ліцей» відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок Воїнам-Героям, випускникам Локачинської школи, які загинули, захищаючи територіальну цілісність і державний суверенітет України.

Поховання військового
відео
фото

Нещодавно створив сім'ю: на Волині прощались із Героєм Романом Макаревичем

На Волині попрощалися із колишнім поліцейським Романом Макаревичем, який героїчно загинув на Харківському напрямку 4 квітня 2024 року

побиття

Завдав кількох ударів по голові: як покарали волинянина за побиття чоловіка

Житель села під Луцьком проведе 3,5 року за ґратами Він кілька разів вдарив чоловіка, але цього вистачило, щоб потерпілий отримав важкі травми.

Мобілізація в Україні

Коли в ТЦК треба йти без повістки і кого відразу мобілізують: пояснення юриста

Військовозобов’язані, призовники і резервісти під час воєнного стану мають самі приходити до ТЦК. Зокрема, щоб оновити свої дані про місце проживання. Чоловікам треба звіряти персональні дані з обліковими даними ТЦК не рідше одного разу на п’ять років.

Великий піст молитва
відео

Моляться і вдень, і вночі: у селі під Луцьком відродили древню християнську традицію

У Романові Луцького району парафіяни місцевого храму безперервно читають Невсипущий Псалтир в час великого посту. Щодня і щоночі люди по черзі приходять до церкви, щоб долучитися до особливої молитви. Хтось читає по годині, а хтось - по шість.

Я люблю Україну
відео

«Луцька область»: у відомому шоу зірки телебачення шукали Ковель на карті України

У неділю, 7 квітня, вийшов черговий епізод телешоу «Я люблю Україну». У одному з раундів випуску зірки шоубізнесу знаходили волинське місто Ковель на карті.

футбол

«Краще б мене назвали к*рвою, а не бандерівцем»: уродженець Волині пояснив, чому змінив громадянство на польське

Уродженець Волині Тарас Романчук, який 2018 року змінив громадянство на польське, а в березні цього року отримав виклик до лав національної збірної Польщі, пояснив, чому зважився на такий крок.

Страсний четвер

Страсний четвер: волинський священник пояснив ставлення церкви до забобонів

Тиждень перед Великоднем називався білим або чистим. Один з найважливіших днів цього тижня – Чистий четвер, який ще має назву Страсний четвер.

рецепт паски

Секрети пухкої паски: як готують великодній хліб на Волині

Цьогоріч християни західного обряду (католики та протестанти) уже відсвяткували Великдень 30 березня. А от християни східного обряду святкуватимуть 5 травня. До найбільшого свята християнського календаря господині готують паски. У різних регіонах України, зокрема і на Волині, рецепти обрядового хлібу мають свої особливості.

Як правильно спілкуватися з рідними, які повернулися з фронту: 6 порад від консультантки з військової психології

Як правильно спілкуватися з рідними, які повернулися з фронту: 6 порад від консультантки з військової психології

Як правильно рідним та близькому оточенню спілкуватися з військовими, які повернулися з фронту, які запитання можуть викликати агресію, як розмовляти, щоб звичайні запитання не звучали різко.

Ремонт доріг

Волинського підприємця підозрюють у привласненні 7,5 мільйонів на ремонті доріг

Директора волинської компанії «Унідор сервіс» Сергія Жакуна підозрюють у привласненні 7,5 млн грн під час ремонту доріг державного значення у Львівській області. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 242 тис. грн застави. До внесення застави він має прибувати у суд за першим викликом, не виїжджати з Волинської та Львівської областей та здати закордонний паспорт.викликом, не виїжджати з Волинської та Львівської областей та здати закордонний паспорт.

«Не питайте у військових про перемогу, вони роблять все задля неї, коли інші уникають повісток», - захисник з Волині

«Не питайте у військових про перемогу, вони роблять все задля неї, коли інші уникають повісток», - захисник з Волині

49-річний старший солдат Сергій Ліпейко з села Овлочин Володимирського району на Волині вперше став на захист України у 2014.