Архів новин за 30.03.2024

З кулеметника - в лісівники: демобілізований військовий з Волині повернувся на роботу в лісове господарство
відео

З кулеметника - в лісівники: демобілізований військовий з Волині повернувся на роботу в лісове господарство

34-річний Юрій Палюх із села Вишеньки Луцького району служив у війську з перших днів повномасштабного вторгнення. Разом із побратимами з 100 бригади воював 9 місяців на межі Донецької та Луганської областей, на Лиманському напрямку.

П'яна росіянка влаштувала стриптиз на борту літака
відео

П'яна росіянка влаштувала стриптиз на борту літака

На авіарейсі, що прямував з Тбілісі до Москви, розгорівся справжній скандал через одну з пасажирок, яка перед посадкою в літак перебрала з джин-тоніком і весь політ чіплялась до сусіда по кріслу.

Майстершеф-13

Авторський борщ: волинянин пройшов до наступного етапу «МастерШеф-13»

Житель села Велика Глуша Камінь-Каширського району Волинської області Віталій Наливайко пройшов до наступного етапу кулінарного телевізійного проєкту «МастерШеф». 

У ТЦК Волині назвали кількість ухилянтів, які перебувають у розшуку

У ТЦК Волині назвали кількість ухилянтів, які перебувають у розшуку

На Волині розшукують 8 тисяч ухилянтів від мобілізації. Як зазначають в обласному ТЦК, їх внесено до електронного реєстру військовозобов’язаних «Оберіг» як таких, що перебувають у розшуку.

Захід сонця

Запилений захід сонця: на Волині помітили незвичне явище

На Волині помітили незвичне явище: запилений захід сонця. Його можна було спостерігати внаслідок надходження африканського пилу Сахарського походження у верхні шари атмосфери.

Євро-2025

Кваліфікація до Євро-2025: гравець молодіжної збірної з Луцька прокоментував матч з командою Азербайджану

Півзахисник молодіжної збірної України з Луцька Валентин Рубчинський прокоментував перемогу над однолітками з Азербайджану (3:0) у матчі кваліфікації до Євро-2025 U-21.

Мобілізація хвороба нерви

Мобілізація 2024: які хвороби нервової системи є підставою для визнання непридатним до служби

В Україні продовжує діяти воєнний стан і загальна мобілізація. Всіх військовозобов'язаних громадян, яких медичні комісії визнали придатними до служби та які не мають відстрочок, можуть призвати до Збройних сил. Водночас є категорії військовозобов'язаних чоловіків, яких можуть не допустити до служби через наявність певних захворювань, зокрема нервової системи.

Кахабер Дгебуадзе Волинь футбол сомельє

Від футболіста до сомельє: історія одного з найбільш яскравих легіонерів «Волині»

Кахабер Дгебуадзе - один з найбільш яскравих легіонерів тернопільської «Ниви» та «Волині» на перетині тисячоліть. Два із трьох своїх голів у Вищій лізі він забив у ворота великого «Динамо »Валерія Лобановського. Відтоді минуло понад два десятиліття, він давно закінчив з футболом і кардинально змінив своє життя. Усе, що нині пов'язує Кахабера Дгебуадзе з минулим – чорне худі з написом DYNAMO KYIV.

волонтер ухилянт

На Волині ухилянт із волонтерським посвідченням потрапив за ґрати

На Волині водія продуктового магазину визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначено три роки позбавлення волі. 

Поховання військового

Загинув унаслідок ураження ворожим дроном-камікадзе: на Волині попрощалися з Героєм Василем Кульпою

У суботу, 30 березня, на Волині попрощалися з воїном-захисником, стрільцем-помічником гранатометника 117-ої окремої механізованої бригади сухопутних військ ЗСУ Василем Кульпою

Герой
відео

Знищив ворожий гелікоптер біля Київського водосховища: спогади про захисника з волинської бригади

7 травня 2023 року внаслідок загострення хвороб перестало битися серце 46-річного воїна з волинської бригади Олега Диріва.

на щиті Луцьк
відео

Трагічний день: до Луцька «на щиті» повернулись полеглі на війні Герої

У суботу, 30 березня, до Луцька «на щиті» повернулися полеглі на війні Героїв. 

Положинський

«В армії за тебе часто вирішують інші люди»: музикант-воїн з Луцька переніс дві операції і змінив рід діяльності

Колишній лідер гурту «Тартак», відомий співак і шоумен з Луцька, а нині військовослужбовець Збройних сил України Олександр Положинський розповів про операції, які переніс днями.

телешоу Луцьк
відео

Маленький артист: 9-річний лучанин збирає мільйонні перегляди та підкорює всеукраїнське талант-шоу

9-річний лучанин Микола Варцаб’юк - артист з іменем. Нещодавно школяр став учасником шоу талантів «Країна неймовірних людей» на телеканалі ТЕТ.  Після виступу лучанина, весь зал кричав «Браво!»

Виїзд за кордон

За гроші робив багатодітними татусями: у Луцьку судять чоловіка, який допомагав ухилянтам виїжджати за кордон

Двоє чоловіків підшуковували охочих військовозобов’язаних виїхати за кордон та оформляли на них батьківство. Звичайно, за гроші. Таку схему напрацювали в Луцьку. Влітку минулого року правоохоронці затримали всіх причетних. Тепер один чоловік – під вартою, а де перебуває другий, невідомо.