Англійський мафін, пампух та хліб: рецепти від волинського блогера-пекаря

Англійський мафін, пампух та хліб: рецепти від волинського блогера-пекаря

Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом англійського мафіна, часникового хліба та пампухів.

Як приготувати три страви з одного тіста хлопець розповів у соціальній мережі «Instagram».

Тісто

  • 520 г борошна
  • 325 г молока
  • 15 г свіжих дріжджів (або 5 г сухих)
  • 45 г цукру
  • 90 г масла 82%
  • 12 г солі

Заміс: 15-20 хв

Бродіння: 2 години при 24c або 12-18 годин при 6c (я використовую холодне бродіння).

Англійський мафін

1.Сформувати виброджене тісто по 85 г.

2.Обваляти в манці.

3.Вистояти 2 години при 24-26c.

4.Смажити по 4-5 хв на сухій сковорідці на низькому вогні під кришкою.

«Ідеально підходить для сніданкових сендвічів», -  зазначив Дмитро.

Пампух

1.Сформувати виброджене тісто по 85 г.

2.Вистояти 2 години при 24-26c.

3.Смажити в розігрітій олії 3-4 хв з кожної сторони.

4.Промочити серветкою і присипати цукровою пудрою.

Часниковий хліб

1.80 г масла змішати з зеленню і часником.

2.450 г тіста розкатати до 2 мм і нанести часникове масло і натерти 150 г сиру.

3.Вистояти при кімнатній температурі 2 год до збільшення вдвічі.

4.Змастити яйцем і випікати при 170с 22-25 хв.

Читайте також:

Можливо зацікавить