Англійський мафін, пампух та хліб: рецепти від волинського блогера-пекаря
Волинський блогер-пекар Дмитро Жуковець поділився рецептом англійського мафіна, часникового хліба та пампухів.
Як приготувати три страви з одного тіста хлопець розповів у соціальній мережі «Instagram».
Тісто
- 520 г борошна
- 325 г молока
- 15 г свіжих дріжджів (або 5 г сухих)
- 45 г цукру
- 90 г масла 82%
- 12 г солі
Заміс: 15-20 хв
Бродіння: 2 години при 24c або 12-18 годин при 6c (я використовую холодне бродіння).
Англійський мафін
1.Сформувати виброджене тісто по 85 г.
2.Обваляти в манці.
3.Вистояти 2 години при 24-26c.
4.Смажити по 4-5 хв на сухій сковорідці на низькому вогні під кришкою.
«Ідеально підходить для сніданкових сендвічів», - зазначив Дмитро.
Пампух
1.Сформувати виброджене тісто по 85 г.
2.Вистояти 2 години при 24-26c.
3.Смажити в розігрітій олії 3-4 хв з кожної сторони.
4.Промочити серветкою і присипати цукровою пудрою.
Часниковий хліб
1.80 г масла змішати з зеленню і часником.
2.450 г тіста розкатати до 2 мм і нанести часникове масло і натерти 150 г сиру.
3.Вистояти при кімнатній температурі 2 год до збільшення вдвічі.
4.Змастити яйцем і випікати при 170с 22-25 хв.
Читайте також:
- Поради для господинь: як прати тюль, щоб він був білосніжний
- «Смакота»: рецепт заварних тістечок від луцької кондитерки
- Секрети приготування: як зварити розсипчастий рис