«Смакота»: рецепт заварних тістечок від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати заварні тістечка з ягідним кремом.
Рецептом десерту дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».
«Дуже смачно! Смакота», - зазначають у коментарях.
Заварне тісто (13-15 шт.):
- 120 мл води;
- 60 мл молока 2.5%;
- 1/3 ч.л солі;
- 90 г вершкового масла від 72%;
- 130 г борошна;
- 3 великі яйця (категорія С0).
Приготування:
В каструльці з'єднуємо масло, воду, молоко та сіль. Ставимо на вогонь і як тільки масло розчиниться - знімаємо (доводити до кипіння не треба). Додаємо борошно і швидко перемішуємо вінчиком - заварюємо тісто. Далі, на невеликому вогні, підсушуємо тісто, постійно вимішуючи лопаткою впродовж 5 хв. Даємо йому охолонути 10 хв. Далі, по одному, додаємо яйця кім. температури. Також швидко перемішуємо вінчиком. Яєць можливо знадобиться на 20-30 г більше. Слідкуйте за консистенцією, в кінці яйця додавайте потрохи. Готове тісто ліниво сповзає з ложки. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок і відсаджуємо тісто по колу (робимо кільця). Діаметр - близько 10 см. Випікаємо в уже розігрітій до 180° духовці 30-35 хв. Готовий виріб має бути рум'яний, легкий і при постукуванні чути повну порожнечу. Даємо охолонути заготовкам.
Крем:
- 300 г вершкового сиру;
- 120 мл жирних вершків від 30%;
- 70 г цукрової пудри;
- 40 г ягідного пюре (за бажанням).
- Збиваємо охолоджені сир, вершки та пудру до однорідної консистенції, додаємо пюре і все перемішуємо на низьких обертах міксера.
Далі кожне заварне кільце розрізуємо на дві частини, викладаємо смугу крему по колу і закриваємо шапочкою. Присипаємо пудрою.
Читайте також:
- Корисні поради господиням: як варити гречку, щоб вона була розсипчастою
- Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки
- Поради для господинь: як прати тюль, щоб він був білосніжний