Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки
Осінь вже давно переступила поріг, в таку пору по-особливому хочеться чогось смачного до чаю. Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом булочок з маком та журавлиною на основі смачного та пухкого тіста
Як приготувати страву, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- 130 мл теплого молока;
- 2 яйця;
- 60 г цукру;
- 30 г розтопленого вершкового масла кімнатної температури;
- 20 г рослинної олії;
- 20 г пресованих дріжджів (у мене @duhmyana.hata );
- 380 г борошна;
- пів пакетика ваніліну.
Приготування:
До теплого молока додаємо 1 ст.л цукру від загальної маси та дріжджі. Перемішуємо до однорідності. Далі додаємо 100 г борошна від загальної маси. Вимішуємо до однорідності. Консистенція опари - тісто на оладки). Залишаємо опару на 10 хв у теплому місці. Наступним кроком додаємо яйця та весь цукор. Вимішуємо. Додаємо просіяні борошно та ванілін. Знову вимішуємо ложкою. Тісто буде здаватись «забитим», нічого страшного. Далі додаємо масло і вимішуємо ложкою доки тісто повністю не поглине масло. Викладаємо тісто на стіл і робимо заміс руками впродовж 7-10 хв. Час від часу змащуємо руки олією, щоб тісто не липнуло до рук. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хв до підйому.
Джем з журавлини:
- 100 г журавлини;
- 40 г цукру;
- 1 ст.л води.
До ягід додаємо цукор і воду. Блендеруємо. Уварюємо джем 5-6 хв.
Формування булочок:
Стіл присипаємо борошном. Викладаємо тісто і розкатуємо тонкий прямокутник. Кінці рівняємо ножем. Одну половину тіста змащуємо джемом, другу - готовою маковою начинкою. Загортаємо частину з джемом до середини, накладаємо зверху частину з маком (див. фото в каруселі). Трохи розкатуємо рулет. Відрізаємо смуги по 3 см завширшки й робимо спіраль. Протилежні кінці з'єднуємо і затискаємо. Булочки викладаємо на деко з пергаментом. Даємо постояти 20 хв. Змащуємо яйцем з 1 ст.л води. Зверху посипаємо маком та штрейзелем (за бажанням). Випікаємо 18-20 хв при 180°.
Читайте також:
- Легендарні італійські булочки: рецепт «Марітоццо» від луцької кондитерки
- Знадобиться лише 7 хвилин: як швидко приготувати буряк
- Легендарна волинська страва: Євген Клопотенко поділився рецептом світязьких пончиків