Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки

Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки

Осінь вже давно переступила поріг, в таку пору по-особливому хочеться чогось смачного до чаю. Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом булочок з маком та журавлиною на основі смачного та пухкого тіста

Як приготувати страву, дівчина розповіла у соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

  • 130 мл теплого молока;
  • 2 яйця;
  • 60 г цукру;
  • 30 г розтопленого вершкового масла кімнатної температури;
  • 20 г рослинної олії;
  • 20 г пресованих дріжджів (у мене @duhmyana.hata );
  • 380 г борошна;
  • пів пакетика ваніліну.

Приготування:

До теплого молока додаємо 1 ст.л цукру від загальної маси та дріжджі. Перемішуємо до однорідності. Далі додаємо 100 г борошна від загальної маси. Вимішуємо до однорідності. Консистенція опари - тісто на оладки). Залишаємо опару на 10 хв у теплому місці. Наступним кроком додаємо яйця та весь цукор. Вимішуємо. Додаємо просіяні борошно та ванілін. Знову вимішуємо ложкою. Тісто буде здаватись «забитим», нічого страшного. Далі додаємо масло і вимішуємо ложкою доки тісто повністю не поглине масло. Викладаємо тісто на стіл і робимо заміс руками впродовж 7-10 хв. Час від часу змащуємо руки олією, щоб тісто не липнуло до рук. Накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хв до підйому.

Джем з журавлини:

  • 100 г журавлини;
  • 40 г цукру;
  • 1 ст.л води.

До ягід додаємо цукор і воду. Блендеруємо. Уварюємо джем 5-6 хв.

Формування булочок:

Стіл присипаємо борошном. Викладаємо тісто і розкатуємо тонкий прямокутник. Кінці рівняємо ножем. Одну половину тіста змащуємо джемом, другу - готовою маковою начинкою. Загортаємо частину з джемом до середини, накладаємо зверху частину з маком (див. фото в каруселі). Трохи розкатуємо рулет. Відрізаємо смуги по 3 см завширшки й робимо спіраль. Протилежні кінці з'єднуємо і затискаємо. Булочки викладаємо на деко з пергаментом. Даємо постояти 20 хв. Змащуємо яйцем з 1 ст.л води. Зверху посипаємо маком та штрейзелем (за бажанням). Випікаємо 18-20 хв при 180°.

Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитеркиАроматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитеркиАроматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки

Читайте також:

Можливо зацікавить

Як приготувати пишні оладки

Оладки не опадатимуть після смаження й будуть пухкими: як правильно приготувати тісто

Година і повний кошик: які гриби продовжують збирати на Волині і як їх приготувати
фото

Година і повний кошик: які гриби продовжують збирати на Волині і як їх приготувати

Лєра Мандзюк

Скорить відвертим гумором: Лєра Мандзюк виступить у Луцьку

У Луцьку легковик зніс паркан та перекинувся на бік: деталі аварії

У Луцьку легковик зніс паркан та перекинувся на бік: деталі аварії

Чуйна та доброзичлива людина: на 59-му році життя пішла у засвіти акушерка з Луцька Тетяна Рибак

Чуйна та доброзичлива людина: на 59-му році життя пішла у засвіти акушерка з Луцька Тетяна Рибак

Потрійна ДТП: у Луцьку на Ковельській зіткнулися автівки

Потрійна ДТП: у Луцьку на Ковельській зіткнулися автівки

«Рішення стати священником сприймали, як психічне відхилення»: історія настоятеля парафії у Луцьку
фото

«Рішення стати священником сприймали, як психічне відхилення»: історія настоятеля парафії у Луцьку

Ферментована або квашена капуста: цікавий рецепт на 3-літрову банку від відомого шеф-кухаря

Ферментована або квашена капуста: цікавий рецепт на 3-літрову банку від відомого шеф-кухаря

Збив пішохода і після цього випив пиво: у Луцьку судили водія

Збив пішохода і після цього випив пиво: у Луцьку судили водія