Легендарні італійські булочки: рецепт «Марітоццо» від луцької кондитерки

Булочки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати італійські булочки «Марітоццо» з фісташковим кремом та малиновим конфі.

Рецептом страви дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

«Марітоццо» - легендарні булочки, в яких італійські наречені ховають весільні обручки для своїх коханих.

Рецепт (8 булочок)

  • 90 мл теплого молока;
  • 3 г сухих дріжджів;
  • 60 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 250 г просіяного борошна;
  • 1 г ваніліну;
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури.

До молока додаємо дріжджі та одну столову ложку цукру від загальної маси. Перемішуємо, засипаємо 3 ст.л борошна, також із загальної кількості. Даємо основі тіста постояти в теплому місці 10 хв. Далі додаємо увесь цукор та яйце, перемішуємо. Засипаємо борошно і вимішуємо тісто близько 10 хвилин міксером (насадка для тіста). Руками вимішуємо тісто 15-20 хв. Викладаємо тісто в місткість змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на півтори години. Далі тісто ділимо на 8 рівних частин. Формуємо кульки, які викладаємо на деко з пергаментом. Накриваємо заготовки харчовою плівкою і чекаємо ще годину. Змащуємо майбутні булочки яйцем. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хв. Гарячі булочки просочуємо теплим сиропом.

Сироп

  • 50 мл води;
  • 50 г цукру;
  • 1 ч.л лимонної або лаймової цедри.

Проварюємо сироп 3 хв після закипання. У кожній булочці робимо надріз, як на відео. Всередину викладаємо трохи малинового конфі та фісташковий крем. Ставимо в холодильник на пів години. Присипаємо подрібненими фісташками.

Конфі

  • 150 г малинового пюре;
  • 30 г цукру;
  • 4 г пектину.

Пектин перемішуємо з цукром, додаємо до пюре. Проварюємо хвилину після закипання. Даємо охолонути. Ставимо в холодильник на годину.

Крем

  • 150 г маскарпоне;
  • 200 мл жирних вершків;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 7 г натуральної фісташкової пасти;
  • 7 г фісташкової деліпасти.

Збиваємо охолоджені інгредієнти до кремової консистенції півтори-дві хвилини.

Збірка булочок - на відео.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Як зробити високі та ніжні сирники: покроковий рецепт із лайфхаками

Як зробити високі та ніжні сирники: покроковий рецепт із лайфхаками

Простий і ароматний яблучний пиріг: бюджетний десерт, який вдасться кожному

Простий і ароматний яблучний пиріг: бюджетний десерт, який вдасться кожному

Понад 96 мільйонів гривень і 1,5 тис. м²: у Луцьку будують сучасний ветеранський хаб
відео

Понад 96 мільйонів гривень і 1,5 тис. м²: у Луцьку будують сучасний ветеранський хаб

Ароматні яблучні млинці  — простий рецепт для теплого сніданку

Ароматні яблучні млинці — простий рецепт для теплого сніданку

Коли розпочнуться та скільки триватимуть зимові канікули у школах Луцька

Коли розпочнуться та скільки триватимуть зимові канікули у школах Луцька

Яблучний пиріг на сковороді за 20 хвилин — ніжний та ароматний десерт без духовки

Яблучний пиріг на сковороді за 20 хвилин — ніжний та ароматний десерт без духовки

«Чеченці заходили до кожної хати, а школярі проходили фільтрацію»: історія студента-переселенця з Донеччини, який знайшов прихисток на Волині
інтерв'ю
історії війни

«Чеченці заходили до кожної хати, а школярі проходили фільтрацію»: історія студента-переселенця з Донеччини, який знайшов прихисток на Волині

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні
фото

У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Солодка капуста на зиму «із секретом»: буде готова вже за ніч

Солодка капуста на зиму «із секретом»: буде готова вже за ніч