Легендарні італійські булочки: рецепт «Марітоццо» від луцької кондитерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати італійські булочки «Марітоццо» з фісташковим кремом та малиновим конфі.
Рецептом страви дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».
«Марітоццо» - легендарні булочки, в яких італійські наречені ховають весільні обручки для своїх коханих.
Рецепт (8 булочок)
- 90 мл теплого молока;
- 3 г сухих дріжджів;
- 60 г цукру;
- 1 яйце;
- 250 г просіяного борошна;
- 1 г ваніліну;
- 50 г вершкового масла кімнатної температури.
До молока додаємо дріжджі та одну столову ложку цукру від загальної маси. Перемішуємо, засипаємо 3 ст.л борошна, також із загальної кількості. Даємо основі тіста постояти в теплому місці 10 хв. Далі додаємо увесь цукор та яйце, перемішуємо. Засипаємо борошно і вимішуємо тісто близько 10 хвилин міксером (насадка для тіста). Руками вимішуємо тісто 15-20 хв. Викладаємо тісто в місткість змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на півтори години. Далі тісто ділимо на 8 рівних частин. Формуємо кульки, які викладаємо на деко з пергаментом. Накриваємо заготовки харчовою плівкою і чекаємо ще годину. Змащуємо майбутні булочки яйцем. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хв. Гарячі булочки просочуємо теплим сиропом.
Сироп
- 50 мл води;
- 50 г цукру;
- 1 ч.л лимонної або лаймової цедри.
Проварюємо сироп 3 хв після закипання. У кожній булочці робимо надріз, як на відео. Всередину викладаємо трохи малинового конфі та фісташковий крем. Ставимо в холодильник на пів години. Присипаємо подрібненими фісташками.
Конфі
- 150 г малинового пюре;
- 30 г цукру;
- 4 г пектину.
Пектин перемішуємо з цукром, додаємо до пюре. Проварюємо хвилину після закипання. Даємо охолонути. Ставимо в холодильник на годину.
Крем
- 150 г маскарпоне;
- 200 мл жирних вершків;
- 40 г цукрової пудри;
- 7 г натуральної фісташкової пасти;
- 7 г фісташкової деліпасти.
Збиваємо охолоджені інгредієнти до кремової консистенції півтори-дві хвилини.
Збірка булочок - на відео.
Читайте також:
- Знадобиться лише 7 хвилин: як швидко приготувати буряк
- Легендарна волинська страва: Євген Клопотенко поділився рецептом світязьких пончиків