Легендарні італійські булочки: рецепт «Марітоццо» від луцької кондитерки

Булочки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати італійські булочки «Марітоццо» з фісташковим кремом та малиновим конфі.

Рецептом страви дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

«Марітоццо» - легендарні булочки, в яких італійські наречені ховають весільні обручки для своїх коханих.

Рецепт (8 булочок)

  • 90 мл теплого молока;
  • 3 г сухих дріжджів;
  • 60 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 250 г просіяного борошна;
  • 1 г ваніліну;
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури.

До молока додаємо дріжджі та одну столову ложку цукру від загальної маси. Перемішуємо, засипаємо 3 ст.л борошна, також із загальної кількості. Даємо основі тіста постояти в теплому місці 10 хв. Далі додаємо увесь цукор та яйце, перемішуємо. Засипаємо борошно і вимішуємо тісто близько 10 хвилин міксером (насадка для тіста). Руками вимішуємо тісто 15-20 хв. Викладаємо тісто в місткість змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на півтори години. Далі тісто ділимо на 8 рівних частин. Формуємо кульки, які викладаємо на деко з пергаментом. Накриваємо заготовки харчовою плівкою і чекаємо ще годину. Змащуємо майбутні булочки яйцем. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хв. Гарячі булочки просочуємо теплим сиропом.

Сироп

  • 50 мл води;
  • 50 г цукру;
  • 1 ч.л лимонної або лаймової цедри.

Проварюємо сироп 3 хв після закипання. У кожній булочці робимо надріз, як на відео. Всередину викладаємо трохи малинового конфі та фісташковий крем. Ставимо в холодильник на пів години. Присипаємо подрібненими фісташками.

Конфі

  • 150 г малинового пюре;
  • 30 г цукру;
  • 4 г пектину.

Пектин перемішуємо з цукром, додаємо до пюре. Проварюємо хвилину після закипання. Даємо охолонути. Ставимо в холодильник на годину.

Крем

  • 150 г маскарпоне;
  • 200 мл жирних вершків;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 7 г натуральної фісташкової пасти;
  • 7 г фісташкової деліпасти.

Збиваємо охолоджені інгредієнти до кремової консистенції півтори-дві хвилини.

Збірка булочок - на відео.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Як приготувати пишні оладки

Оладки не опадатимуть після смаження й будуть пухкими: як правильно приготувати тісто

Година і повний кошик: які гриби продовжують збирати на Волині і як їх приготувати
фото

Година і повний кошик: які гриби продовжують збирати на Волині і як їх приготувати

Лєра Мандзюк

Скорить відвертим гумором: Лєра Мандзюк виступить у Луцьку

У Луцьку легковик зніс паркан та перекинувся на бік: деталі аварії

У Луцьку легковик зніс паркан та перекинувся на бік: деталі аварії

Чуйна та доброзичлива людина: на 59-му році життя пішла у засвіти акушерка з Луцька Тетяна Рибак

Чуйна та доброзичлива людина: на 59-му році життя пішла у засвіти акушерка з Луцька Тетяна Рибак

Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки

Ароматні булочки до чаю: осінній рецепт від луцької кондитерки

Потрійна ДТП: у Луцьку на Ковельській зіткнулися автівки

Потрійна ДТП: у Луцьку на Ковельській зіткнулися автівки

«Рішення стати священником сприймали, як психічне відхилення»: історія настоятеля парафії у Луцьку
фото

«Рішення стати священником сприймали, як психічне відхилення»: історія настоятеля парафії у Луцьку

Ферментована або квашена капуста: цікавий рецепт на 3-літрову банку від відомого шеф-кухаря

Ферментована або квашена капуста: цікавий рецепт на 3-літрову банку від відомого шеф-кухаря