Легендарні італійські булочки: рецепт «Марітоццо» від луцької кондитерки

Булочки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати італійські булочки «Марітоццо» з фісташковим кремом та малиновим конфі.

Рецептом страви дівчина поділилась у соціальній мережі «Instagram».

«Марітоццо» - легендарні булочки, в яких італійські наречені ховають весільні обручки для своїх коханих.

Рецепт (8 булочок)

  • 90 мл теплого молока;
  • 3 г сухих дріжджів;
  • 60 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 250 г просіяного борошна;
  • 1 г ваніліну;
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури.

До молока додаємо дріжджі та одну столову ложку цукру від загальної маси. Перемішуємо, засипаємо 3 ст.л борошна, також із загальної кількості. Даємо основі тіста постояти в теплому місці 10 хв. Далі додаємо увесь цукор та яйце, перемішуємо. Засипаємо борошно і вимішуємо тісто близько 10 хвилин міксером (насадка для тіста). Руками вимішуємо тісто 15-20 хв. Викладаємо тісто в місткість змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на півтори години. Далі тісто ділимо на 8 рівних частин. Формуємо кульки, які викладаємо на деко з пергаментом. Накриваємо заготовки харчовою плівкою і чекаємо ще годину. Змащуємо майбутні булочки яйцем. Випікаємо при 180 градусах близько 20 хв. Гарячі булочки просочуємо теплим сиропом.

Сироп

  • 50 мл води;
  • 50 г цукру;
  • 1 ч.л лимонної або лаймової цедри.

Проварюємо сироп 3 хв після закипання. У кожній булочці робимо надріз, як на відео. Всередину викладаємо трохи малинового конфі та фісташковий крем. Ставимо в холодильник на пів години. Присипаємо подрібненими фісташками.

Конфі

  • 150 г малинового пюре;
  • 30 г цукру;
  • 4 г пектину.

Пектин перемішуємо з цукром, додаємо до пюре. Проварюємо хвилину після закипання. Даємо охолонути. Ставимо в холодильник на годину.

Крем

  • 150 г маскарпоне;
  • 200 мл жирних вершків;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 7 г натуральної фісташкової пасти;
  • 7 г фісташкової деліпасти.

Збиваємо охолоджені інгредієнти до кремової консистенції півтори-дві хвилини.

Збірка булочок - на відео.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Японський млинцевий торт з кремом
відео

Японський млинцевий торт із вершковим кремом: рецепт від луцької фудблогерки

SHUMEI запрошує на концерт у Луцьку: романтичний вечір до Дня закоханих

Вечір музики та кохання: у Луцьку виступить відомий артист SHUMEI

Луцьк прощається із захисниками України Андрієм Черняком і Артемом Петровським
фото

Два прощання в один день: лучани провели в останню путь Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Гарбузові пироги, кутя та мацик: культурна спадщина Волині поповнилася новими елементами

Гарбузові пироги, кутя та мацик: культурна спадщина Волині поповнилася новими елементами

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Новий обов’язковий предмет для студентів: як проходитиме військова підготовка у вишах

Військова підготовка у вишах: що чекає луцьких студентів

Сирні коржики за домашнім рецептом
відео

Сирні коржики з дитинства: рецепт від луцької фудблогерки

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився
відео

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився

Монатік з дружиною та синами

Відомий співак з Луцька Monatik вперше прокоментував народження свого третього сина