Англійський різдвяний кекс: рецепт від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати англійський різдвяний кекс.
Рецептом страви дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
«Просто невимовно смачно та ніжно», - написала Юлія.
Рецепт (форма для кексів та хліба):
- 90 г пшеничного борошна;
- 50 г мигдального борошна (можна замінити пшеничним);
- 50 г пудри;
- 40 г меду;
- 100 г вершкового масла;
- 1 яйце;
- 0.5 ч. л кориці;
- 7 г розпушувача;
- цедра одного апельсина;
- 450 г цукатів або сухофруктів (в мене курага, два види родзинок, інжир та в‘ялена журавлина).
Масло збиваємо з пудрою впродовж 7хв. до пишної світлої маси. Додаємо яйце. Збиваємо до однорідності. Додаємо цедру, рідкий мед, корицю. Перемішуємо на низьких обертах міксера. Засипаємо просіяні борошно та розпушувач. Перемішуємо на низьких обертах міксера. В самому кінці додаємо цукати, які попередньо промиті, вистояні у розчину коньяку та води (1:1) та просушені.Викладаємо тісто у форму застелену пергаментом.
Шоколадне тісто:
- 60 г борошна;
- 20 г какао;
- 30 г пудри;
- 70 г масла;
- 1 яйце;
- 4 г розпушувача.
Масло збиваємо з пудрою 7 хв. Додаємо яйце, вимішуємо, додаємо просіяні борошно, какао та розпушувач. Тісто викладаємо поверху тіста з цукатами. Випікаємо кекс при 170 градусах 50 хв -1 год. Даємо повністю охолонути у формі.
Читайте також:
- Як змусити амариліс цвісти: секрети правильного догляду
- Різдвяна смакота: фудблогерка з Луцька поділилася рецептом запеченого м'яса