Різдвяна смакота: фудблогерка з Луцька поділилася рецептом запеченого м'яса
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилася рецептом запеченого м'яса з грушами та вином для різдвяного столу.
Про те, як приготувати страву дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Рецепт
- 1 кг свинини;
- 300 мл напівсолодкого вина;
- 150 мл апельсинового соку;
- 3 ст.л рослинної олії;
- сіль;
- приправа до м‘яса;
- сушена зелень;
- 2 великі тверді та соковиті груші.
Приготування:
М‘ясо заливаємо вином, додаємо приправи, зелень, сік та олію. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і ставимо в холодильник на 5 год. Далі серветкою забираємо з нього лишню вологу. Робимо багато надрізів вздовж шматка, як на відео. В кожен надріз викладаємо товстенький шматочок груші. Викладаємо м‘ясо до форми, загортаємо повністю у фольгу.
Випікаємо при 190 градусах впродовж 50 хв. Далі знімаємо фольгу, змащуємо поверхню медом. Відправляємо ще в духовку на 30-35 хв. Готовність перевіряємо шпажкою. Якщо проколоти м‘ясо, ви побачите прозорий сік, сік рожевого кольору буде свідчити про те, що м‘ясо ще не готове. Даємо м‘ясу охолонути і нарізаємо до столу.
Читайте також:
- Як зберегти кріп на зиму: декілька ефективних способів
- Різдвяна випічка: рецепт панетоне від луцької фудблогерки
- Як зберегти колеуси взимку: простий метод живцювання