Різдвяна смакота: фудблогерка з Луцька поділилася рецептом запеченого м'яса

М'ясо

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилася рецептом запеченого м'яса з грушами та вином для різдвяного столу.

Про те, як приготувати страву дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Рецепт

  • 1 кг свинини;
  • 300 мл напівсолодкого вина;
  • 150 мл апельсинового соку;
  • 3 ст.л рослинної олії;
  • сіль;
  • приправа до м‘яса;
  • сушена зелень;
  • 2 великі тверді та соковиті груші.

Приготування:

М‘ясо заливаємо вином, додаємо приправи, зелень, сік та олію. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і ставимо в холодильник на 5 год. Далі серветкою забираємо з нього лишню вологу. Робимо багато надрізів вздовж шматка, як на відео. В кожен надріз викладаємо товстенький шматочок груші. Викладаємо м‘ясо до форми, загортаємо повністю у фольгу.

Випікаємо при 190 градусах впродовж 50 хв. Далі знімаємо фольгу, змащуємо поверхню медом. Відправляємо ще в духовку на 30-35 хв. Готовність перевіряємо шпажкою. Якщо проколоти м‘ясо, ви побачите прозорий сік, сік рожевого кольору буде свідчити про те, що м‘ясо ще не готове. Даємо м‘ясу охолонути і нарізаємо до столу.

Читайте також:

Можливо зацікавить