Різдвяна випічка: рецепт панетоне від луцької фудблогерки

Різдвяна випічка: рецепт панетоне від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч поділилась рецептом різдвяного панетоне.

Як приготувати страву дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Примітка: рецепт розрахований на 2 середні паляниці.

Розпочнемо з приготування бігти (закваска для тіста). Для неї візьміть:

  • 80 мл теплої води;
  • 10 г пресованих дріжджів;
  • 100 г борошна;
  • 1 г солі (дрібна).

Дріжджі розчиняємо у воді, додаємо борошно та сіль. Вимішуємо бігу міксером (насадка для тіста) або ложкою впродовж 5 хв. Залишаємо на 1 год при кімнатній температурі, далі закриваємо харчовою плівкою і ставимо на ніч в холодильник мінімум на 12 год.

Основне тісто:

  • 30 г пресованих дріжджів;
  • 120 мл теплого молока;
  • біга;
  • 100 г жовтків (орієнтовно 5 яєць);
  • 370 г борошна (з високим вмістом білка: Nordic);
  • 1 ч.л солі;
  • 110 г цукру;
  • 140 г вершкового масла від 82;
  • 180 г будь-яких цукатів або сухофруктів.

В молоці розчиняємо дріжджі. З‘єднуємо в ємкості усе, окрім масла і сухофруктів. Вимішуємо рукою або комбайном до однорідності. Далі вимішуємо в тісто м‘яке масло. Комбайном вимішуємо близько 15-20 хв, руками близько 40 хв. Час від часу даємо тестові охолонути, не перегрійте його вище 25 градусів. Спочатку тісто дуже рідке, але з інтенсивним вимішуванням повинне розтягуватись у тонкий пласт (глютенове вікно). Перекладаємо тісто у чисту ємкість змащену олією, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 3 год. Після цього вимішуємо сухофрукти. Заповнюємо форми на 1/3. Накриваємо рушником і чекаємо ще 2 год. Змащуємо верх паляниць глазур‘ю:

  • 30 г яєчного білка;
  • 40 г цукру;
  • 20 г мигдального борошна.

Просто все вимішуємо кінчиком до однорідності.

Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо паляниці на нижній рівень, відразу понижаємо градуси до 160 і випікаємо близько 40 хв, якщо більші, менші до 30 хв. Якщо верх бути темніти, накрийте пергаментом. До речі форми застеліть пергаментом, боки змастіть маслом і присипте борошном. Переверніть форми на бочки, вийміть паляниці з форм тоді, коли вони охолонуть.

Читайте також:

Можливо зацікавить