Ароматні осінні булочки: рецепт сінабонів від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Смончук розповіла, як приготувати сінабони.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- борошно - 400-470 г;
- дріжджі - 21 г пресовані (або 7 г сухі);
- масло - 75 г;
- молоко - 200 мл;
- цукор - 75 г;
- яйця - 2 шт;
Начинка:
- кориця - 15 г;
- цукор - 120 г;
- масло - 90 г.
Глазур:
- вершковий сир - 200 г;
- цукрова пудра - 100 г;
В мисці перетираємо дріжджі з цукром, додаємо тепле (не гаряче) молоко. Перемішуємо, накриваємо харч.плівкою і відставляємо на 15 хв до утворення «шапки». До цієї маси додаємо яйця, розтоплене масло і поступово просіяне борошно замішуючи. Якщо вимішуєте, але тісто липне, вмочіть руки в олію і вимішуйте далі.Ставимо тісто в тепле місце на підйом, щоб збільшилося в 2-3 рази.
Далі тісто обминаємо, розкачуємо в пласт не більше 5 мм товщиною. Змащуємо маслом кімнатної температури, посипаємо цукром з корицею, закручуємо в рулет і розрізаємо на 10-12 частин.
Кладемо в форму, даємо ще підійти і випікаємо при температурі 180 градусів - 25-30 хв. Гарячі булочки змащуємо змішаним вершковим сиром та пудрою.
Читайте також:
- «Усі сюди ходять і завжди знаходять»: як на Волині збирають пізні осінні гриби
- Поради по догляду: що робити, щоб орхідея не в'янула