Ароматний рулет з вишнею та маком: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати рулет з вишнею та маком.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Facebook».
Ідеальне дріжджове тісто:
- 130мл теплого молока;
- 12г живих дріжджів;
- 40г цукру;
- 1 жовток великого яйця;
- 250г борошна;
- 40г теплого розтопленого масла від 82%;
- 1г ваніліну;
- 1/3ч.л солі;
- цедра одного середнього лимона.
- Приготування:
Молоко, дріжджі, цукор та 100гр. борошна від загальної маси змішати, довести вінчиком до однорідності і залишити в теплому місці на 15хв. Далі додати яйце та цедру, вимішати. Додати борошно, яке залишилось (150гр.), ванілін та сіль. Вимішати. Останнім етапом додати масло. Вимішувати у мисці, поки тісто повністю не поглине масло.
Далі викладаємо тісто на стіл і вимішуємо руками біля 10хв. Борошно не додаємо. Можна трішки змастити руки в рослинній олії. Кладемо тісто у чисту миску, змащену олією, накриваємо харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце до підйому на 40хв. До тіста додаємо 2ст.л очищеного маку, знову вимішуємо. Розкатуємо тісто у прямокутний не сильно тонкий пласт ( 0.7см.) І викладаємо начинку.

Начинка:
- 200г вишні без соку;
- 70г цукру;
- 1ст.л крохмалю з гіркою;
- 1/3ч. кориці.
Все змішуємо.
Далі рулет акуратно згортуємо так, як показано на фото. Викладаємо на пергамент і на деко так, що шов був знизу і його не було видно. Даємо йому постояти 15хв. Змащуємо яйцем з водою і присипаємо горішками. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці 40хв. при 180°. Даємо охолонути.

Читайте також:
- Урожай збиратимете відрами: яку цибулю посадити у травні
- Що робити на дачі у травні: список важливих справ
- Матимете гарний врожай уже за кілька днів: як правильно сіяти кріп, щоб він швидко зійшов