Автомобіль потрапив під ворожий артилерійський обстріл: історія Героя з волинської бригади

Герой війна

34-річний захисник з волинської бригади Микола Кужель, позивний Мадяр, загинув 25 червня 2023 року під час виконання бойового завдання біля села Степова Новоселівка Куп'янського району Харківщини. Автомобіль, в якому він був із побратимами, потрапив під ворожий артилерійський обстріл.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Микола народився і жив у селищі Володимирець Рівненської області. Закінчив Володимирецьке вище професійне училище №29 та здобув професію газозварювальника. До війни працював спеціалістом з комплексного обслуговування сільського виробництва у ПСП «Амарант Агро». Захоплювався риболовлею.

25 лютого 2022 року чоловік був призваний до лав Збройних Сил України. Службу проходив у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. Обіймав посаду стрільця. Пройшов запеклі бої на різних гарячих напрямках фронту.

«Микола був оптимістичною і позитивною людиною, підтримував оточуючих і ніколи не давав опускати руки, не дивлячись ні на що. Був прикладом для друзів і побратимів. Завжди приходив на допомогу, не цурався нікого і нічого. Багато часу проводив з племінниками, його вони обожнювали і завжди чекали. Вірив щиро в нашу перемогу й усіма силами її наближав. Навіки у серці й душі. Слава Героям і низький уклін», – написала сестра загиблого Юлія Теслюк.

Поховали воїна в рідному селищі.

Вдома на Миколу чекали батьки Лідія та Сергій, брати Олексій та Іван, сестри Юлія, Людмила і Наталія, а також племінники, інші рідні та друзі.

Читайте також:

Можливо зацікавить