Помідори без банок: простий секрет заморозки, який збереже смак літа

Помідори можна заготовити на зиму не лише в банках, а й у морозилці. Простий спосіб — заморозити їх кружальцями, щоб узимку мати під рукою основу для салатів, соусів чи запіканок.
Такий метод дозволяє зберегти основну кількість вітамінів і смак овоча, а надалі швидко використовувати його для супів, соусів чи рагу. Заморожені кружальця особливо зручні, адже їх легко відміряти для будь-якої страви, не розморожуючи всю порцію. Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «sama.rinaolya», пише Телеграф.
Інгредієнти:
- помідори – 1 кг;
- сіль – 1 ч. л.;
- олія (за бажанням для обжарювання) – 2 ст. л.;
Спосіб приготування:
Помити та обсушити помідори. Нарізати помідори кружальцями товщиною 0,5–1 см. Викласти кружальця на деко в один шар, застелений пергаментом. За бажання посолити та злегка збризнути олією.
Заморозити на деко у морозильній камері 2–3 години до твердого стану. Перекласти заморожені кружальця в пакети або контейнери, зберігати при температурі -18 °C до 12 місяців.
Читайте також:
- Баклажани за 30 хвилин: маринуємо «синенькі» без зайвих клопотів
- Яку цибулю садити восени: сорти, що дають ранній урожай навесні
- Маринована капуста з буряком і морквою: смачний рецепт, який підкорить вашу сім’ю