Помідори без банок: простий секрет заморозки, який збереже смак літа

Помідори без банок: простий секрет заморозки, який збереже смак літа

Помідори можна заготовити на зиму не лише в банках, а й у морозилці. Простий спосіб — заморозити їх кружальцями, щоб узимку мати під рукою основу для салатів, соусів чи запіканок.

Такий метод дозволяє зберегти основну кількість вітамінів і смак овоча, а надалі швидко використовувати його для супів, соусів чи рагу. Заморожені кружальця особливо зручні, адже їх легко відміряти для будь-якої страви, не розморожуючи всю порцію. Рецептом поділилися на Instagram-сторінці «sama.rinaolya», пише Телеграф.

Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • олія (за бажанням для обжарювання) – 2 ст. л.;

Спосіб приготування:

Помити та обсушити помідори. Нарізати помідори кружальцями товщиною 0,5–1 см. Викласти кружальця на деко в один шар, застелений пергаментом. За бажання посолити та злегка збризнути олією.

Заморозити на деко у морозильній камері 2–3 години до твердого стану. Перекласти заморожені кружальця в пакети або контейнери, зберігати при температурі -18 °C до 12 місяців.

Читайте також:

Можливо зацікавить