«Бути воїном - жити вічно»: молодий захисник з волинської бригади загинув унаслідок ворожого обстрілу

війна втрати

26-річний молодший сержант з волинської бригади Павло Бродюк, позивний «Монарх», загинув 7 січня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі села Вільшана, що на Харківщині. Отримав смертельні поранення внаслідок ворожого мінометного обстрілу.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Павло Ігорович народився в місті Червоноград Львівської області. У 2016 році здобув фах гірничого техніка-електромеханіка у Червоноградському гірничо-економічному коледжі. У 2020-му здобув кваліфікацію магістра, закінчивши Національний університет водного господарства та природокористування за спеціальністю «Гірництво». У мирному житті працював електрослюсарем на дільниці підготовчих робіт на ВП «Шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля». Виконував обов’язки заступника механіка дільниці. Захоплювався комп'ютерними іграми, цікавився військовою справою.

У перші дні повномасштабного вторгнення чоловік став військовослужбовцем Збройних Сил України. Воював за свою країну в лавах 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Був командиром відділення взводу ударних безпілотних авіаційних комплексів роти ударних БПЛА.

Павло отримав статус учасника бойових дій, був нагороджений медаллю «Учасник АТО» та відзнакою Міністра оборони України «За зразкову службу».

«Вдячна долі, що ти з'явився в моєму житті, ти – найкраще, що в мене було, ти – сенс мого життя. Ти боровся за наше щастя, волю, заради нашого майбутнього. Ти назавжди в моєму серці і завжди поряд, яка б відстань нас не розділяла. Буду кохати і пам'ятати тебе все своє життя», – написала дівчина загиблого.

«Бути воїном – жити вічно», – додав його брат Андрій.

Поховали Павла на Алеї слави цвинтаря в рідному місті.

У воїна залишилися батьки, брат-військовий та кохана.

Читайте також:

Можливо зацікавить