Був побратимам за батька: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Був побратимам за батька: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

53-річному захиснику з Волині Сергію Зімичу просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію на сайті Президента України зареєструвала Віталія Зімич.

З перших днів повномасштабного вторгнення він мужньо став на захист територіальної цілісності нашої держави. 1 березня 2022р поповнив ряди захисників України, потрапивши до Національної гвардії України на посаду стрільця 1-го стрілецького відділення 3-го стрілецького взводу  стрілецької роти. Деякий час охороняв Рівненську АЕС, потім-стратегічні об’єкти Волинської області.  

За час проходження служби зарекомендував себе з позитивної сторони. Якісно виконував поставлені завдання, швидко орієнтувався і вміло діяв у складних обставинах.

Неодноразово отримував грамоти та подяки за сумлінне виконання військового обов’язку, мужність і самовідданість у справі служіння державі. З честю та гідністю разом із побратимами боронив цілісність нашої держави, проявляючи неймовірну сміливість та самопожертву. Сергій ніколи не скаржився на труднощі, завжди виконував поставленні завдання та непохитно вірив у перемогу. У кінці березня цього року разом із побратимами вирушив на фронт. Під час першого виходу «на нуль» був контужений.

Трішки підлікувався, однак дуже переживав за молодших побратимів, дбав про них, як про рідних, адже був для них за батька. Недаремно ж і позивний мав «Батько». Тому знову ходив на позиції.

На жаль, під час виконання чергового бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі н.п. Роботине Пологівського району Запорізької області, отримавши поранення, несумісні з життя, загинув 17.07.2024р.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить