Через тотальну мобілізацію у Луцьку катастрофічно бракує водіїв громадського транспорту

Через тотальну мобілізацію у Луцьку катастрофічно бракує водіїв громадського транспорту

У Луцьку через активний процес мобілізації не вистачає водіїв громадського транспорту.

Про таку проблему розповіла заступниця міського голови Ірина Чебелюк на засіданні постійної комісії міської ради Луцька з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

За словами посадовиці, загалом у Луцькій громаді має курсувати 100-110 автобусів громадського транспорту. Та на рейси виїжджають далеко не всі.

«Зараз така кількість автобусів не виходить на рейси. У зв’язку з тим, що існує величезна проблема з мобілізацією водіїв», - сказала вона.

Через тотальну мобілізацію у Луцьку катастрофічно бракує водіїв громадського транспортуЧерез тотальну мобілізацію у Луцьку катастрофічно бракує водіїв громадського транспорту

Звісно, від такої ситуації якість послуг падає, бо перевізники не мають кого посадити за кермо.

«З проблемою недостатньої кількості транспортних засобів ми працюємо із перевізниками. Та вони всеодно не випускають на рейси ту кількість автобусів, яка би мала курсувати у місті. Додатково скеровані листи, неодноразово проведені наради», - підкреслила Ірина Чебелюк.  

Як акцентувала Ірина Чебелюк, таке ігнорування вимог міської влади з боку перевізників може завершитися тим, що будуть переглянуті договори. Водночас, вирішити це питання надзвичайно складно через реалії на ринку праці.

Читайте також: 

Можливо зацікавить