Чи будуть ремонтувати двори та дороги у Луцьку під час війни?

Чи будуть ремонтувати двори та дороги у Луцьку під час війни?

Цьогоріч у Луцьку було заплановано чимало робіт з ремонту доріг та дворів громади. Зокрема, мав завершитися масштабний ремонт центрального проспекту Волі. Проте війна внесла значні корективи у ці плани.

Про це ВСН розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Микола Осіюк.

Ремонти дворів

«Наразі у місті не проводять ремонти дворів, адже призупинені оплати. Згідно, цього є відповідні постанови Кабміну», - розповів очільник ЖКГ.

Проте, за інформацією міського голови Ігоря Поліщука, певні роботи з ремонту та утримання доріг все ж таки тривають, підрядники виконують їх в борг. А саме - наносять розмітку на дорогах, адже це безпека пішоходів та автомобілістів.

За словами директора міського ЖКГ, для виконання цих робіт можливо у підрядників були залишки матеріалів та фінансів. 

«Акти виконаних робіт підписані, але коли буде фінансування наразі невідомо через складну ситуацію в країні. Сьогодні прогнозувати щось  складно», - зазначив Микола Осіюк.

Ремонт проспекту Волі

Стосовно ремонту проспекті Волі, то підрядники частково дороблюють заплановані роботи. А ось біля «Сільпо» ремонт виконується за кошти приватних підрядників, а не міста.

На що таки виділили кошти?

У середу, 15 червня, виконком перерозподілив видатки міського бюджету стосовно житлово-комунального господарства. А саме: зменшив кошти на капітальний ремонт вулиць в сумі понад 6 мільйонів гривень. Крім того, 82 тисячі гривень з будівництва світлофорів направили на ремонт уже існуючих. 

Також спрямували кошти з реконструкції сміттєзвалища у Брищі на оплату послуг з його обваловки у сумі понад 9 мільйонів.

Як зазначив міський голова, наразі казначейство не пропускає платежі на капітальні видатки, тому він звернувся до уряду та Асоціації міст України з проханням розблокувати рахунки щодо капітального ремонту ліфтів, аварійного ремонту закладів освіти, а також завершення робіт з капітального ремонту проспекту Волі.

Можливо зацікавить