Чим обробити тюльпани восени, щоб вони пережили зиму

Як подбати про тюльпани восени

Багато городників і садівників почали підготовку саду і городу до зими. Якщо ви хочете виростити гарні тюльпани, які весною порадують вас гарним цвітом, радимо обробити рослини восени перед посадкою, щоб вони витримали зимові морози.

Корисними порадами для садівників, - діляться Новини.LIVE.

З наближенням зими необхідно подбати про тюльпани. Зокрема, потрібно захистити тюльпани від «мінусових» температур, щоб вони стійко витримали зиму і потішили вас неймовірно красивими бутонами навесні. Дізнайтеся, чим краще обробляти ці рослини восени перед посадкою.

Чим варто обробити тюльпани в осінній період

Садівники з досвідом рекомендують обробляти ці весняні квіти напередодні зими базальтовим борошном або деревною золою. Спочатку залиште цибулини тюльпанів у воді, щоб зола потім краще «прилипала», потім покладіть їх у золу або посипте борошном.

Це допоможе захистити цибулини від грибкових захворювань і покращить процес живлення квітів, тим самим, підвищуючи стійкість тюльпанів до зимових морозів.

Чому важливо підготувати тюльпани до зими

Досвідчені садівники знають, що секрет успішного цвітіння тюльпанів — це не тільки догляд у період вирощування, а й правильна підготовка до посадки. Річ у тому, що квіти, які народжуються з цибулин, закладають бутони на майбутнє ще в осінній сезон, тому в цей період важливо доглядати рослини.

Читайте також:

Можливо зацікавить