Рецепт маринованих маслюків на зиму: вийдуть смачніші за білі гриби
Мариновані маслюки на зиму - дуже смачна закуска, яка підійде до багатьох страв на вашому столі. Щоб здивувати гостей вишуканим смаком закуски, необхідно знати, як правильно маринувати ці гриби в домашніх умовах.
Для приготування цієї нехитрої страви своїми руками потрібно зовсім не багато інгредієнтів, - пише Апостроф.
Щоб зробити мариновані гриби вдома нам знадобляться: маслюки (2 кг), вода (1 л), цукор (2 ст. л.), сіль (4 ст. л.), лавровий лист (3 штучки), перець духмяний (6 горошин ), гвоздика (3 шт.), оцет (3 ч. л.), часник (3 зубчики).
Крок 1: Гриби помити, почистити і розрізати навпіл (якщо вони великі).
Крок 2: Відварити гриби в злегка підсоленій воді 20 хвилин, перекласти в друшляк, щоб злити воду.
Крок 3: Закип'ятити воду для маринаду. Додати в неї всі спеції, після чого перекласти в рідину гриби і варити 30 хвилин. На 25 хвилині в воду потрібно додати оцет.
Крок 4: На дно скляних банок покласти по лавровому листу та шматочку часнику.
Крок 5: Розкласти гриби в банки і щільно закрити кришками. Зберігати гриби потрібно в темному прохолодному місці.
Читайте також:
- Осіння риболовля: як зловити щуку
- Мариновані гриби на зиму: найкращі рецепти
- Отримаєте аномально ранній урожай зелені: коли і як сіяти петрушку на зиму